Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Τέσσερα ερωτήματα προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας/Πύργου

Τέσσερα ερωτήματα  προς τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας/Πύργου


1./
Η προμήθεια πετρελαίου ( περίπου 60 χιλιόλιτρα ανά μήνα) που χρησιμοποιείται για την θέρμανση, είστε σίγουροι ότι πηγαίνει όλη στις δεξαμενές του Νοσοκομείου Πύργου, ή υπάρχουν απώλειες  ?  Αν υπάρχουν ( υπάρχουν…) απώλειες, σε τι οφείλονται και ποιος ευθύνεται και πόσες είναι οι μέχρι τώρα συνολικές χαμένες ποσότητες ? Έχουν ελεγχθεί για τυχόν απώλειες  και τα αλλά Νοσοκομεία, Κέντρα Υγεία κλπ.  της Ηλείας ?

2./ Οι προμήθειες ηλεκτρολογικών και παρεμφερών προς αυτά υλικών αλλά και εργασίες σχετικές μήπως ακολουθούν … ανάδρομη κίνηση και αντί να ακολουθείται η κανονική κίνηση  μέσω ενός περίεργου κύκλου, ωφελούνται κάποιοι σύμφωνα με την γεωμετρική θεωρία «εντός εκτός και επί τα αυτά μέρη» ? Μήπως δεν ωφελείται όλη αγορά, όλοι οι έμποροι και επαγγελματίες  μέσω … ορθόδρομων διαδικασιών αλλά ένας και αυτός ? Μήπως αυτό είναι μια αμαρτία και αφορά και όλο το νομό ? Μήπως εκτός των Ηλεκτρολογικών αφορά και τις προμήθειες και εργασίες και άλλων αντικειμένων ?

3./ Ελέγχεται η είσοδος επισκεπτών στον Νοσοκομείο ?,  ελέγχονται  για την πιθανότητα να ασθενούν από κορωνοϊό (συμπτωματικώς ή ασυμπτωματικώς) και να αποφευχθεί ενδονοσοκοµειακή του ιού οι επισκέπτες και οι όσοι επιθυμούν εξετάσεις  για τυχόν νόσημα, ελέγχονται αν φέρουν μέτρα προφύλαξης (μάσκες κλπ.) ? Ποιος ελέγχει την είσοδο των εισερχομένων στο Νοσοκομείο ή αυτό  έχει ανατεθεί  σε υπαλλήλους εταιρείας φύλαξης ( Security) που  βέβαια ούτε αυτή είναι δουλειά τους ούτε έχουν τις γνώσεις και τη ειδίκευση να το κάνουν ? Μήπως αυτό έχει επιβαρυνθεί πολλαπλώς και επικινδύνως με την επίσκεψη στο Νοσοκομείο πολιτών που εμβολιάζονται και πως αντιμετωπίζεται  ? Μήπως τυχόν αμέλεια ελέγχου επιβαρύνει την δύσκολη επιδημιολογική κατάσταση που βρίσκεται η Ηλεία  ? Μήπως η όλη διαχείριση επισκεπτών, τηλεφωνικών πληροφοριών και αιτημάτων πρέπει να  τύχει σοβαρής διαχείρισης, όπως πρέπει σε τέτοια θέματα  ?

4./ Η μετατροπή των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε Εμβολιαστικά Κέντρα/ΕΚ σημαίνει την κατάργηση / αναστολή της λειτουργίας ως μονάδων παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδα Υγείας ή την παράλληλη λειτουργία τους και με ποιους όρους, προσωπικό χώρους κλπ ? Πως θα εξασφαλιστεί αφενός η απρόσκοπτη λειτουργεία τους ως Κέντρων Υγείας με την παράλληλη λειτουργία τους ως ΕΚ ( χώροι, προσωπικό, διοίκηση, γραμματειακή υποστήριξη, αναμονή κλπ.) όταν π.χ. στο  Κ.Υ.  Πύργου δεν πραγματοποιούνται μικροβιολογικές εξετάσεις γιατί το μικροβιολογικό εργαστήριο μετατράπηκε κάτι σας εμβολιαστικός χώρος… δηλαδή έβαλαν ιατρική πολυθρόνα κρεβάτι εξεταστικό.. ?

Αυτά και αναμένουμε…

Τα  ειδικότερα

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου