Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021

…ανοίγοντας δρόμους για να διαβεί το περιβαλλοντικό ανοσιούργημα της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών..

 …ανοίγοντας δρόμους για να διαβεί το περιβαλλοντικό ανοσιούργημα της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών.. 



Μόνο τυχαία
 δεν είναι ( …και αν είναι σύμπτωση είναι πολύ περίεργη..) η διάνοιξη δρόμου 2.311 μέτρων από το Δασαρχείο της Επαρχίας Ολυμπίας-Ηλείας στην κορυφή «Βουνούκα» του όρους Μίνθης εκεί που επιδιώκουν να εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες…

Δρόμο που διευκολύνει στην υλοποίηση του περιβαλλοντικού ανοσιουργήματος .. ανοίγοντας δρόμο, διευκολύνοντας τους στην καταστροφή…

Η ευθύνη του  Δασαρχείου της Επαρχίας Ολυμπίας μεγάλη, που πρέπει να δώσει εξηγήσεις … για το  έργο ««Διάνοιξη Αντιπυρικής λωρίδας-δρόμου Γ' κατηγορίας στη θέση Βουνούκα Τ.Κ. Μίνθης Δήμου Ζαχάρως μήκους 2.311 μ. προϋπολογισμού μελέτης: 42.000,00 ευρώ, και συνολικής δαπάνης 34.860,00 € (με Φ.Π.Α.)»

Ο Αγαθοκλής Παναγούλιας /Agathoklis Panagoulias   έγραψε :

«ΕΝΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ


Με ενημέρωσαν (αγαπητοί και καλοί φίλοι) και επιβεβαιώθηκε αυτό, ότι με εντολή της πυροσβεστικής της περιοχής ανέβηκαν μπουλντόζες στις παρυφές της  Βουνούκας (όρος Μίνθη υψομ. 1221 μέτρα) που υπάγεται στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας, για να φτιάξουν δρόμο πρόσβασης για την κορυφή του βουνού.

Αντί να συντηρήσουν τον υπάρχοντα αγροτικό δρόμο που εξυπηρετεί κατοίκους (κυρίως κτηνοτρόφους) τριών γειτονικών κοινοτήτων και εξυπηρετεί ακόμη και την πρὀσβαση για την επίσκεψη του θρυλικού κάστρου Αράκλοβο, το γνωστό δυναμάρι του Δοξαπατρή, εν μέσω Μήδειας επιχειρείται η κατάληψη του βουνού για να δημιουργηθούν προφανώς τετελεσμένα γεγονότα και να τοποθετηθούν 3 πελώριες ανεμογεννήτριες ύψους 185 μέτρων η κάθε μια στην κορυφή του βουνού απ΄ όπου αγναντεύεις τη μισή Πελοπόννησο και τις αρχαιότητες των γειτονικών περιοχών Επικούρειου Απόλλωνα, Λυκαίου κ.α περιοχών της άλλοτε επαρχίας Ολυμπίας.

Ολοι οι γειτονικοί Δήμοι και οι φορείς έχουν πάρει πρόσφατα αρνητικές αποφάσεις και μας δημιουργεί ανησυχίες το ενδιαφέρον της πυροσβεστικής. Δεν έπρεπε να μας ενημερώσουν οι αρμόδιοι ;

Θεωρούμε ύποπτη την ενέργεια αυτή και περιμένουμε οι αρμόδιοι να μας ενημερώσουν και να απέχουν από αυθαίρετες και παράνομες πράξεις.»


Εμείς να σημειώσουμε ότι απαιτείται εκτός από απαντήσεις και η διερεύνηση μήπως υπάρχουν  και άλλες ανάλογες διανοίξεις..διευκολύνσεις….

Ο αγώνας  πρέπει να συνεχιστεί για  την αποτροπή του εγκλήματος  σε βάρος της πολιτισμικής, ιστορικής και περιβαλλοντικής ταυτότητα της περιοχή με την τοποθέτηση 72 ανεμογεννητριών ύψους 185 μ.

  • ·         σε απόσταση 2 χλμ. από το φαράγγι και τους καταρράκτες της Νέδας,
  • ·         σε ακτίνα έως 5 χλμ. και ορατές από τον αρχαιολογικό χώρο του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες,
  • ·         σε ελάχιστη απόσταση από την Ανδρίτσαινα, ανεμογεννήτριες δίπλα στη Φιγαλεία,
  • ·         στη Φιγαλεία, την Μίνθη, το Βρεστό, στο Μάτεσι, στα Ρόβια,
  • ·         που θα ισοπεδώσουν την κορυφογραμμή του όρους Μίνθη     

 

Υ.Γ.

Υπάρχουν ακόμη που σωπαίνουν ένοχα  ( Περιφέρεια,Βουλευτές, Δήμοι, Φορείς όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο σημείωμά μας με τίτλο :

«Ποιοι στην Ηλεία αξίζουν την περιβαλλοντική  περιφρόνηση μας (για το ανοσιούργημα με τις ανεμογεννήτριες)»/ https://odisseasml.blogspot.com/2021/02/blog-post_51.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου