Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

Άλλη μια φορά έγινε «ρεζίλι» πανελλαδικώς ο δήμαρχος Πύργου που πρόσβαλε σφόδρα τα ΑμεΑ ...λέγοντας «..να χαζογελάνε σαν αφηρημένα ΑμεΑ»

 Άλλη μια φορά έγινε «ρεζίλι» πανελλαδικώς ο δήμαρχος Πύργου που πρόσβαλε σφόδρα  τα ΑμεΑ .. λέγοντας «..να χαζογελάνε σαν αφηρημένα ΑμεΑ»

Άλλη μια φορά έγινε «ρεζίλι» πανελλαδικώς ο δήμαρχος Πύργου Τ. Αντωνακόπουλος για την απαίσια, αισχρή και προσβλητική  τα ΑμεΑ που λοιδορώντας  του συνομιλητές του Δημοτικούς Συμβούλους τους είπε για να τους προσβάλλει…:  «..χαζολογούν σαν αφηρημένα ΑμεΑ») (   https://www.facebook.com/groups/199491511224/permalink/10158348531086225/ ), φράση που δείχνει ακριβώς πως «βλέπει» τα ΑμεΑ ποιες είναι ευαι(…αναι)σθησίες  του και το υποκριτικό πολιτικάντικο  ενδιαφέρον προς αυτούς του συνανθρώπους μας    που πρέπει να έχουν την αμέριστη και ανιδιοτελή βοήθειά μας και όχι τη λοιδορία όπως του δημάρχου 

Ανακοινώσεις εξέδωσαν  το Σύλλογος ΑμεΑ "ΗΛΙΣ"  και ΠΟΜΑΜΕΑ (Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων) και αφού τον καταγγέλλουν ζητούν  άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις απαράδεκτες και αναχρονιστικές εκφράσεις του που προσβάλουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές.

Εφημερίδες και Sites ενημέρωσης (από όλη την Ελλάδα)  έγραψαν  και πρόβαλλαν την προσβλητική  για τα ΑμεΑ  τοποθέτηση του  με εξαίρεση την Ηλεία που ελάχιστα ενημερωτικά  το πρόβαλλαν, τα περισσότερα τα κουκούλωσαν…αποδεικνύοντας το αντιδημοσιογραφικό  τους ρόλο και τις σχέσεις τους με το σύστημα Αντωνακόπουλου.. Ντροπή τους ! (αλλά για να ντραπείς πρέπει να έχεις ηθικούς κώδικες ως αρχές ..)

Θύελλα ξεσήκωσε ο δήμαρχος Πύργου που δεν έχει το ηθικό και πολιτικό ανάστημα να ζητήσει συγνώμη, νε ψελλίσει μια δικαιολογία  

Η ΠΟΜΑΜΕΑ (Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

Απαράδεκτες εκφράσεις του Δημάρχου Πύργου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου / February 4, 2021/ : 

«Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Πύργου η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων ζητά άμεσα να ανακαλέσει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για τις απαράδεκτες και αναχρονιστικές εκφράσεις του που προσβάλουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Πύργου κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29/01/21 διατύπωσε τη φράση: «να χαμογελάμε σαν αφηρημένα, ΑμεΑ». Οφείλει ως άτομο που κατέχει δημόσιο αξίωμα να υποστηρίζει και να αναγνωρίζει τον αγώνα που δίνουν καθημερινά και υπό αντίξοες συνθήκες τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους.

Το αναπηρικό- γονεϊκό κίνημα αγωνίζεται ενάντια σε προκαταλήψεις και στερεότυπα τα οποία αναπαράγει η κοινωνία σε καθημερινές εκφράσεις. Εκφράσεις που υποβαθμίζουν τα άτομα με αναπηρία, συντηρούν μία κίβδηλη εικόνα και προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.» 

Η Agathi Rigopoulou  : «Ως πρόεδρος του σωματείου ΑΜΕΑ "Ηλις "και ως περήφανη μητέρα ατόμου με αναπηρία καταδικάζω απερίφραστα τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πύργου σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου όπως φαίνεται στο κάτωθι βίντεο.

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ στον δήμο μας είναι το λιγότερο προβληματική. Αλλά δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Άτομα με αναπηρία για μας σημαίνει δύναμη, αγώνας και Καθημερινή προσπάθεια. Αρετές που δεν φαίνεται να χαρακτηρίζουν τη σημερινή δημοτική αρχή.

Καλούμε το δήμαρχο να ανακαλέσει δημόσια ζητώντας συγνώμη στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους»

Τα σχόλια των πολιτών για τον δήμαρχο Πύργου απερίγραπτα και καταδικαστικά… στην σελίδα «  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑμεΑ "ΗΛΙΣ" » και στην «  Ομάδα για τον Αυτισμό  »και αλλού…

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου