Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Η πολιτική απατεωνιά ως μέσο παραπλάνησης των πυρόπληκτων και της Ηλείας

 

Η πολιτική απατεωνιά  ως μέσο παραπλάνησης των πυρόπληκτων και της Ηλείας


Στην προσπάθεια της να παρουσιάσει έμπρακτο και αποτελεσματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης ( που δεν υπάρχει πέρα από  υποσχέσεις) η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, ντόκτορ Δ.Θ.(κλπ.) Αυγερινοπούλου εξέδωσε παραπλανητικό δελτίο τύπου με τίτλο «Εγκρίθηκαν 3.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στις πυρόπληκτες περιοχές» προκειμένου οι Ηλείοι να προσλάβουν αυτό ότι αφορά στο σύνολό του (3 εκ € ) την Ηλεία και  τις πυρόπληκτες περιοχές των Δήμου Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Επίσης ανάγγειλε και προσλήψεις αναφέροντας  «Προβλέπονται πιστώσεις για εποχικό προσωπικό»

Μάλιστα αυτή κουτοπόνηρη (αλλά και αφελής) επικοινωνιακά περικοκλάδα την συνδύασε νοητικά με αίτημα του Δασαρχείου Πύργου  για 3 εκ. ευρώ από το Υπ. Περιβάλλοντος για αντιπλημμυρικά έργα στην Ηλεία.


Όμως, ούτε 3.000.000 € δίνονται στην Ηλεία (ίσως 300.οο0 €),  ούτε προσλήψεις θα υπάρξουν και όλο αυτό είναι ένα  απλά ένα χονδροειδές και ταυτόχρονα απλοϊκό ψέμα

Από τα  3.000.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα που ανήγγειλε η βουλευτής

  •    δίνονται μόνο 500.000 € για όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ( στην  Περιφέρεια Αττικής και Στερεάς Ελλάδας από 1 εκ€ και 500χιλ € στην Πελοποννήσου)   και πιθανότατα στην Ηλεία να καταλήξουν περί τις 300.000€ και επίσης  δεν είναι έκτακτη χρηματοδότηση αλλά από  προϋπάρχουσα πίστωση την ΣΑΕ /055.
  •  Το ελάχιστο ποσό που διατίθεται

    ούτε κατά διάνοια δεν αντιμετωπίζει τις ανάγκες  για αντιδιαβρωτικά-αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να αποτραπούν πλημμύρες και κατολισθήσεις από τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Όσο δε για τις προσλήψεις εποχικού προσωπικού

  • αυτό αφορά πίστωση μόνο 55.200 €  (δασολόγους και διοικητικό προσωπικό) και όχι εργατικό προσωπικό και απασχόληση εργατών από τις πυρόπληκτες περιοχές.

Η κυρία βουλευτής για να καλύψει τη αδιαφορία της  κυβέρνησης για την Ηλεία εντελώς αναίσθητα μίλησε για 3 εκ € ( άνευ ύψους δαπάνης για την Ηλεία και αποκρύβοντας το)  και για προσλήψεις που δεν θα γίνουν για να

  • επιδείξει ψευδώς δήθεν ενδιαφέρον για την Ηλεία και για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων (πλημμύρες…) από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου και
  •  για να παίξει κυνικά με την ανάγκη πολίτων για εργασία

Αυτό όλο είναι πολιτική απατή και ηθική ξεδιαντροπιά

Οι επερχόμενες  πλημμύρες  (πολιτικές και φυσικές ) θα σας παρασύρουν και θα σας  τιμωρήσουν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου