Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Πύργος Ηλείας… παραμελημένος, αφρόντιστος και βρόμικος

 Πύργος Ηλείας… παραμελημένος, αφρόντιστος και βρόμικος


Έλαβα πολλές φωτογραφίες από φίλους/ες (και τους ευχαριστώ) και άλλες πολλές αναρτήθηκαν στο internet όλες καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα :


Ο Πύργος της Ηλείας είναι μια παραμελημένη πόλη,  μια πόλη με κακοτεχνίες, με σπασμένους δρόμους, δρόμους παγίδες και παγίδες στους δρόμους,  διαλυμένα και βρώμικα πεζοδρόμια, δρόμους, πεζοδρόμια και κοινόχρηστοι  χώροι που  το πράσινο είναι   τα καλάμια και τα αγριόχορτα, απορρίμματα διασκορπισμένα με μικρές χωματερές παντού, άπλυτους κάδους, χυμένη ακαθάριστη βρομιά εγγύς των κάδων.


  • Μια πόλη που η Δημοτική αρχή προκρίνει τον «άρτον και θεάματα» και όχι την βελτίωση  της καθημερινότητας και ασφάλειας των Δημοτών..
  • Μια Δημοτική αρχή που νοιάζεται για το «Νοιάζομαι» με επανειλημμένες αναθέσεις, που δαπάνα χρήματα για τον Σπαλιάρα και άλλα τέτοια συναφή αλλά δεν δαπανά χρήματα για να καθαρίσει την πόλη, τους δρόμους και τα πεζοδρόμια.
  • Μια αρχή του Δήμου που έχει «σήμα κατατεθέν» την λακκούβα και τους σπασμένους δρόμους
  • Ένας δήμαρχος που προσλαμβάνει υπαλλήλους για την καθαριότητα και εργατών και αντί να εργάζονται για αυτό που προσλήφθηκαν τους τοποθετεί σε θέσεις γραφείου και αυλής του ..

Μια πόλη που ασχημαίνει

 Οι φωτογραφίες της  «Ρ. Φεραίου και Δερβενακίων» είναι του Νίκος Θεοδώρου και του Επαρχείου  του Athanasios Nikoloutsos


Νίκος Θεοδώρου
: «Ρ. Φεραίου και Δερβενακίων αμέσως μετά την απομάκρυνση του απορριματοφόρου. Φυσικά το ίδιο παρατηρείται γύρω από τούς κάδους σε όλη τη πόλη του Πύργου. Επίσης τα ρείθρα σε όλη την πόλη γεμάτα σκουπίδια. Αυτά είναι στοιχεία βρώμικης πόλης. Τέλος τα χόρτα στη συμβολή των άνω οδών ποιος τα καθαρίζει;»

Επειδή τα προβλήματα είναι χρόνια, πιστεύω ότι κάποιος από το δήμο (δήμαρχος, αρμόδιος αντιδήμαρχος, "δ/ντης γραφείου δημάρχου" κλπ) θα απαντήσει.




Athanasios Nikoloutsos
: «Έτσι υποδέχεται ο Δήμος Πύργου τους επισκέπτες του μουσείου. Χάθηκαν και τα πουλιά του ουρανού, που κάποτε δροσίζονταν στα γάργαρα νερά. Ο υπεύθυνος πολιτισμού τι έχει να πει»






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου