Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

…φωτίζοντας την μέρα …

 …φωτίζοντας την μέρα …


Γενικό και διαρκές το φαινόμενο ο φωτισμός στους δρόμους  να είναι ανοιχτός κατά την διάρκεια της ημέρας…

  • Φίλος (ο Panos Vasilaras)  έστειλε τις φωτογραφίες σημειώνοντας… «… να σας ρωτήσω έχει έρθει η ανάπτυξη στο Δήμο Πύργου όπου ανοίγουν τα φώτα από το πρωί;  Το ίδιο και στην Αρχαία Ολυμπία; Οι δυο πρώτες φωτογραφίες από τον δρόμο στον Άγιο Ιωάννη Πύργου. Η άλλη φωτογραφία  από την Αρχαία Ολυμπία.» και η τέταρτη «Από την εθνική οδό Πατρών – Πύργου»


Χρονοδιακόπτες παλαιάς τεχνολογίας, η αδιαφορία των δημοσίων φορέων (Κράτος, Περιφέρειες, Δήμοι) ευθύνονται για την κατασπατάληση ηλεκτρικού ρεύματος από τις αναμμένες λάμπες στους δρόμους κατά την διάρκεια της ημέρας

Είναι αδιανόητη και προκλητική αυτή η σπατάλη του ηλεκτρικού ρεύματος, η ανοικοκυροσύνη και η αδιαφορία των δημοσίων φορέων..

  •  Δεν βλέπουν  αυτή την σπατάλη;
  •  Δεν υπολογίζουν τους πολίτες, που τους επιβαρύνει με περιττά και αχρείαστα έξοδα;
  • Δεν μας φτάνουν τ’ άλλα έξοδα και μας φορτώνουν και περιττά τέλη;


Το θέαμα ήταν και είναι … ορατό......
     

  • Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ενώ τα φώτα παραμένουν αναμμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας,  στους ίδιους δρόμους το βράδυ είναι σβηστά (τις περισσότερες φορές) και ο φωτισμός  σε κεντρικούς δρόμους (δημοτικούς, επαρχιακούς, εθνικούς)  το βράδυ είναι ελλιπής ….

Να φροντίσουν (…αν μπορούν)  να διορθωθεί άμεσα οι χρονοδιακόπτης ή να αντικατασταθούν αν είναι προβληματικοί , ώστε τα φώτα να κλείνουν λίγο μετά το ξημέρωμα και να ανοίγουν λίγο πριν αρχίσει να νυχτώνει..

Άντε κάντε κάτι χρήσιμο …



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου