Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022

Επισημάνσεις για την «άνοδο των Πυργίων» στην Αθήνα για το αποδρομών Νοσοκομείο Πύργου ..

 Επισημάνσεις για την «άνοδο των Πυργίων» στην Αθήνα για το αποδρομών Νοσοκομείο Πύργου ..

  • Αιτίες, απουσίες, «απαντήσεις ..ΘΑ», το μετά και η συνέχεια …
Η για πρώτη φορά κοινή στάση και δράση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού συμβουλίου (μετά από απόφαση του…πλην μιάς, αυτής του ΚΚΕ, γιατί άραγε ?) και των φορέων της πρωτεύουσας της Ηλείας είναι ασφαλώς μια θετική εξέλιξη που δεν μπορεί παρά να επικροτηθεί.
  • Αυτή η κίνηση επήλθε μετά την λαϊκή κατακραυγή και προκάλεσε την αφύπνιση του ενόχως κοιμώμενου δημάρχου Πύργου, που μέχρι τώρα επιδίδετο στο ανούσιο παιγνίδι των δηλώσεων και επιστολών και σε χαριεντισμούς του με την κυβέρνηση και στις δις καθόδους στην Ηλεία της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνα Γκάγκα….απλά είδε ότι εκτίθετο ανεπανόρθωτα και προς Αθήνα κίνησε..
  • Απουσίαζαν κραυγαλέα, και χωρίς αιδώ, κρυφτήκαν δε συμμετείχαν από την άνοδο των Πυργιωτών οι βουλευτές της ΝΔ και κάθε πολιτική μικρότητα (υποψήφιοι κλπ.) που δεν χάνουν ευκαιρία να φωτογραφηθούν και δηλώσουν, δείγμα τυπικόν και αποδεικτικόν για αυτούς, ό,τι προτάσσουν το ατομικό και κομματικό συμφέρον (αν αυτό μπορεί να νοηθεί τοιουτοτρόπως..) από το συλλογικό συμφέρον της Ηλείας.. μάλιστα σε ένα τόσο καίριο και ευαίσθητο θέμα (..ζωής και θανάτου..) όπως αυτό της Υγείας και ..δεν τόλμησαν να συστρατευθούν .. και στο δίλημμα Ηλεία ή Κόμμα επέλεξαν το δεύτερο…
  • Ο απαντήσεις της υπουργού δεν ήταν πάρα ένα «ΘΑ», μια φυγή στο μέλλον, ένα νεφελώδες περί «ανάληψης πρωτοβουλιών», ούτε Ιατροί …ούτε κήρυξη της Ηλείας σε άγονη ζώνη Α …, καμία δέσμευση, ουσιαστικά μια επανάληψη του τίποτα όπως και στις καθόδους της στην Ηλεία .. Μάλιστα η σημασία που (δεν) εδόθη είναι ότι από πλευράς του Υπουργείου Υγείας δεν εκδόθηκε ούτε ένα τυπικό δελτίο τύπου… για αυτήν, για την κυβέρνηση ήταν μια γρήγορη ..πολιτική συνεύρεση ..μια ξεπέτα..
  • Απουσίαζαν επιδεικτικά αφενός οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Περιφερειάρχης και αντιπεριφερειάρχες Ηλείας) και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ηλείας ( που και αυτών οι δημότες στο Νοσοκομείο του Πύργου νοσηλεύονται..), που δύο τινά μπορεί να σημαίνουν ή ό,τι δεν εκλήθησαν από τον Δήμαρχο Πύργου (πράγμα απαράδεκτο.. αν δεν -αν και μπορούσαν να συμμετάσχουν αφ’ εαυτούς τους.. σε τόσες πηγαίνουν απρόσκλητοι..) ή εκλήθησαν και δεν πήγαν, πράγμα διπλά απαράδεκτο και καταδικαστέο … όπως και να έχει ..απουσίαζαν από μια σοβαρή διεκδίκηση .. φοβούμενοι μην εκτεθούν προς την κυβέρνηση.. βλαχοδήμαρχοι και βλαχοπεριφερειάρχες..
Τα μετά και η συνέχεια..
Για να μην αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση, επικοινωνιακό πυροτέχνημα ή δικαιολογία αναμονής… και «παρακολούθηση από κοντά και με απαίτηση τις εξελίξεις»(δήμαρχος Πύργου) ..όταν η αποδρομή και η διάλυση της Υγείας στην Ηλεία και δη στο Νοσοκομείου είναι σε μια ένταση τα τελευταία 3 χρόνια, πρέπει να υπάρξει συνέχεια .. με ενότητα και αγώνα ..
  • Το ανέβασμα σε άλλο επίπεδο της αντίδρασης του Πύργου και της Ηλείας δεν είναι απαίτηση μόνο αλλά και υποχρέωση των Δήμων, της Περιφέρειας, των Φορέων και όλου του πολιτικού συστήματος του τόπου… προς τους Ηλείους ..
Η κατάντια και επικινδυνότητα στην οποία έχει περιέλθει η Υγεία στην Ηλεία δεν έχει προηγούμενο και άρα ανάλογη πρέπει να είναι αντίδρασή..
  • Το Νοσοκομείο Πύργου να παραπαίει, της Αμαλιάδας να παριστάνει το Νοσοκομείο και των Κρεστένων να είναι μια οπτασία…
Οι άνθρωποι, οι Ηλείοι πεθαίνουν, ταλαιπωρούνται και καταξοδεύονται και αυτό απαιτεί Οργή, Κραυγή και στο Δρόμο και όχι νανούρισμα, χάιδεμα και δημόσιες σχέσεις..
  • Εδώ και τώρα διορισμοί Ιατρών και Νοσηλευτικού Προσωπικού
Και ..
  • «...αντινεοφιλελεύθερη πολιτική (δαπάνες για την Υγεία, ενίσχυση του Δημόσιου ΕΣΥ, προσλήψεις, αυξήσεις μισθών κλπ. ), για την Ηλεία ειδικά μισθολογικά κίνητρα, βοήθεια από Δήμους ( κατοικίες, απαλλαγή από τέλη, ειδικά μπόνους κλπ.) Διοίκηση με γνώση και ικανότητες..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου