Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

«Η περιπέτεια μιας επιγραφής»…Μίκης Θεοδωράκης …Δήμος Πύργου ..

 «Η περιπέτεια μιας επιγραφής»…Μίκης Θεοδωράκης …Δήμος Πύργου ..

  • Μια ιστορία τριών(3) χρόνων…

Του Andreas Galanopoulos

«Θα ηθελα να μιλησω για κατι που παρακολουθω εδω κ περιπου 3 χρονια στη γειτονια που κατοικω κ δικαιολογει ακριβως το λογο που εχω σταματησει να ελπιζω σε οτιδηποτε ομορφο πολιτισμικα σε αυτη την πολη.

Την ιστορια αυτη ονομασα:

"Η περιπετεια μιας επιγραφης"

Στις 26-11-2019 ο δημος Πυργου θελοντας να τιμησει τον Μικη Θεοδωρακη εβαλε μια μαρμαριμη επιγραφη στο σπιτι που εζησε στην πολη μας ο μεγαλος μουσικοσυνθετης.

Υπηρξε ομως το προβλημα πως τα αναγραφομενα της στα αγγλικα ειχαν ενα ορθογραφικο λαθος, το "has been lived" σιγουρα δε σημαινει αυτο που γραφει πιο πανω η επιγραφη στα ελληνικα.Μου ανεφεραν, χωρις να ξερω αν ισχυει, πως δεν υπαρχει καθολου σαν εκφραση.

Αυτο προς τιμην του ο τοτε αρμοδιος αντιδημαρχος παραδεχθηκε το λαθος κ ανεφερε πως θα διορθωθει αμεσα.

Περασε αρκετος καιρος που δεν εγινε κατι.

  • Υστερα απο περιπου ενα χρονο καποιος εβγαλε το μαυρο χρωμα απ τα αγγλικα γραμματα, λογω ομως οτι ηταν χαραγμενα φαινοτουσαν ελαφρως.
  • Πριν απο περιπου ενα μηνα δηλαδη 3 χρονια απ τη μερα τοποθετησης της (συγχωρεστε με αν κανω καποια λαθη με τους ακριβεις χρονους) η επιγραφη κατεβηκε τελειως.


Υπεθεσα πως επιτελους κατεβηκε ωστε μετα απο αυτα τα 3 χρονια θα μπει η σωστη.

Σημερα περνωντας απ το ιδιο σημειο ειδα μια νεα(?) επιγραφη τοποθετημενη, μονο που υστερα απο λιγο καταλαβα πως ηταν ακριβως η προηγουμενη με το ιδιο φυσικα ορθογραφικο λαθος που ειχε ξανατονιστει με μαυρο χρωμα!!!!

Ανεβαζω τις φωτο με τη χρονικη σειρα που ειτε εβγαλα ο ιδιος ειτε βρηκα στο διαδικτυο διοτι αλλιως δε θα πιστεψει κανενας νοημων τα λεγομενα μου»

Σημείωση: Κείμενο & Φωτογραφίες είναι του  Andreas Galanopoulos

Υ.Γ.

Για την ιστορία για αυτό είχα γράψει και εγώ στις 3 Ιουνίου 2020

«Ο Μίκης Θεοδωράκης «ζήθηκε» και «HAS EEN» στον Πύργο και οι αγγλικούρες …»

Όταν τιμάς και κάνεις λάθος και το λάθος δεν το διορθώνεις… τότε η τιμή που απόδωσες είναι για το φαίνεσθαι και όχι για το είναι…

https://www.facebook.com/groups/404687456394742/permalink/1328327260697419/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου