Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Η «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Πύργου … δεν έχει λάστιχα και δεν κινείται….

 Η «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Πύργου … δεν έχει λάστιχα και δεν κινείται….

  • …ενώ η Δημοτική αρχή έχει πάρα πολλά χρήματα για άλλα …

Μια Γυναίκα άρρωστη και ηλικιωμένη αβοήθητη από αυτό που λέγεται «Κοινωνική Υπηρεσία» και είναι ουσιαστικά εγκαταλελειμμένη (την βοηθούν μόνο γείτονες)  και μια υπηρεσία που δεν μετακινείται γιατί δεν έχει λάστιχα ….

Τα (πάρα πολλά)  χρήματα δαπανώνται για …άλλα αμάξια, για αλλού… και προς άλλους…

Μια φτώχια και μια μοναξιά που δεν την φωτίζουν τα πολύχρωμα λαμπάκια του Δήμου Πύργου, ούτε την βοηθούν να ανταπεξέλθει τις δυσκολίες οι χαμογελαστές φωτογραφίες της αρχής κλπ. του Δήμου..

Ιδού τι γράφει η Κωνσταντίνα:

Της Kw Zuc Delfina 

«Θυμάστε που κάποια στιγμή σας είχα ζητήσει βοήθεια για τη γειτόνισσα μου,  την Κα Περσεφόνη, που μένει μονάχη της με οξυγόνο, που ζούσε χρόνια χωρίς ψυγείο, που επιβιώνει με μια πενιχρή σύνταξη και παρ’ όλα αυτά κι από το υστέρημα της φροντίζει αδέσποτα γατάκια και σκυλάκια ;;;;

Τη γυναίκα αυτή , τη βοηθάει περιστασιακά και η «Βοήθεια στο Σπίτι» , διεκπεραιώνοντας κάποιες πληρωμές λογαριασμών και κάνοντας της κάποια ψώνια (με τα δικά της χρήματα) μιας και η μετακίνησης της είναι δύσκολη έως ακατόρθωτη ….

Από τις 30 Νοέμβρη λοιπόν , τους έχει ζητήσει βοήθεια , αλλά καθώς φαίνεται ο Δήμος Πύργου / Municipality Of Pyrgos έχει ξεμείνει από όχημα (δεν έχει λάστιχα το αμάξι της είπαν της γυναίκας οι άνθρωποι από τη βοήθεια στο σπίτι) και δεν μπορεί να την βοηθήσει …. Άγνωστο το πότε θα επισκευαστεί η «ανεπανόρθωτη ζημιά» του ΙΧ που ΒΟΗΘΑΕΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥΣ !

Και πριν σκεφτεί κάποιος ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να λέει και ψέματα , το επιβεβαίωσα σήμερα γιατί τους παρακάλεσε να φέρουν στο μαγαζί μου αυτά που περιμένει από τις 30 Νοέμβρη και ρωτήσαμε και είπαν πως «δεν έχουν αυτοκίνητο» …. Μάλιστα έφεραν μόνο τις αποδείξεις από τους λογαριασμούς της και το εικοσάευρο που τους είχε δώσει για τα ψώνια της (όχι τα ψώνια) ….

Έρχονται γιορτές , δε φτάνει που θα είναι μόνη της , θα ξεμείνει και από την λιγοστή αρωγή της πολιτείας …

Το λέω δημόσια για να εκθέσω μια κατάσταση που μόνο τραγική κι απάνθρωπη την χαρακτηρίζω …

Η ζωή δεν είναι μόνο στην κεντρική πλατεία του Πύργου … Ούτε είναι για πέταμα οι ηλικιωμένοι … είναι άνθρωποι που έχουν δουλέψει μια ζωή σκληρά και έχουν προσφέρει τα πάντα σε αυτή τη χώρα …. Δεν τους αξίζει τέτοια απαξίωση !!!

Λοιπόν παρακαλώ δημόσια να λυθεί αυτό το θέμα ….

Κάντε μια βόλτα στη διαύγεια να δείτε το τρελό το φαγοπότι και θα καταλάβετε γιατί εξοργίζομαι με τους «άρχοντες» της πόλης που δρουν επιλεκτικά και αδιαφορούν για βασικά και ουσιώδη θέματα συνανθρώπων μας !»

Ο χρήστης Kw Zuc Delfina αισθάνεται ενοχλημένη στην τοποθεσία Λέτρινα, Κατάκολο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου