Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Το νέο (10 ημερών)  σχολείο πλημμύρισε ! …μπράβο δήμαρχε Πύργου  που παρέλαβες ημιτελές κτίριο

Ο Δήμος του Πύργου χάριν της επικοινωνιακής προβολής του παρέλαβε ημιτελές και ανέτοιμο το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα …




Μετά από 10 μέρες από  την παράδοση του  νέου κτίριού του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, από την  ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παράλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες πλημμύρισαν οι δύο τάξεις της Α' Γυμνασίου και οι μαθητές έκαναν μάθημα στους διαδρόμους…



Πριν 10 μέρες οι Γονείς αλλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της παράδοσης- παραλαβής αυτού του  ημιτελούς έργου υπήρξαν εντάσεις μεταξύ του δημάρχου και εκπροσώπων  των γονέων, αλλά και των καθηγητών, οι οποίοι τόνιζαν  ότι  το σχολείο δεν είναι έτοιμο προς λειτουργία, αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του και είναι διατεθειμένοι να περιμένουν ακόμα δεκαπέντε ημέρες-περίμεναν άλλωστε τουλάχιστον έξι χρόνια σε άθλιες συνθήκες στα λυόμενα- για να μπουν τα παιδιά ασφαλή …


Αλλά ο δήμαρχος Πύργου χάριν της επικοινωνιακής προβολής του,  παρέλαβε ημιτελές και ανέτοιμο το κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα …

…και αφού το παρέλαβε, ταλαιπωρεί μαθητές και εκπαιδευτικούς και χρεώνει το Δήμο το κόστος των επισκευών….( αφού το παρέλαβε στο πόδι …)  

 



Ιδού τι αναφέρει ο Σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα :


«Στους διαδρόμους έκαναν μάθημα την Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄τάξης του Γυμνασίου Καράτουλα λόγω της πλημμύρας των δύο αιθουσών.

Το πρωί της Πέμπτης το ταβάνι είχε «κρεμάσει» και έσταζε νερό με αποτέλεσμα να κάνει αδύνατη την διεξαγωγή μαθήματος εντός του χώρου. Έτσι οι μαθητές και των δύο τμημάτων, Α1 και Α2, μεταφέρθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου όπου καθισμένοι σε καρέκλες χωρίς θρανία αλλά και χωρίς πίνακα έκαναν το μάθημά τους.


Εκτός αυτού, του παροδικού πιστεύουμε προβλήματος, το νέο-παραδοτέο σχολείο αντιμετωπίζει προβλήματα λειτουργικότητας και επικοινωνίας επειδή ηλεκτροδοτείται με το εργοταξιακό ρεύμα της εξελισσόμενης εργολαβίας, με αποτέλεσμα να μην υποστηρίζονται οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές , να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα κλιματιστικά και άλλες ηλεκτρικές συσκευές .


Τέλος ο άκρως περιορισμένος προαύλιος χώρος, διότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι υπό κατασκευή, δεν επαρκεί για τις ανάγκες της απαιτούμενης απόστασης μεταξύ μαθητών στα διαλλείματα εν μέσω της πανδημίας του κορωναιού.

Τα παραπάνω αξίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και προσοχής από κάθε συναρμόδιο φορέα ή δημόσια αρχή επειδή λαμβάνουν χώρα στο νέο κτίριο του Γυμνασίου – Λυκείου Καράτουλα, που παρέδωσε η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές) και παράλαβε ο δήμος Πύργου πριν ακριβώς δέκα μέρες.


Οι μαθητές και οι γονείς με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση αυτή. Γνωρίζουν δε καλά ότι το σχολείο αποτέλεσε για πολλούς μόνο επικοινωνιακό παιχνίδι για φωτογραφίες και χαιρετισμούς. Οι ελλείψεις όμως είναι πολλές και απαιτούν καλή συνεργασία όλων για την επίτευξη του στόχου που δεν είναι άλλος παρά μόνο η σωστή λειτουργία του σχολείου μας.»

 

Σημείωσεις :


1.Η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ [ΚτΥπ ΑΕ] είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές [νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.].

2. Οι αρχικές φωτογραφίες είναι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Καράτουλα κα ο υπόλοιπες είναι από τις θριαμβολογίες των αρχόντων ( Δημάρχου κλπ), τη παραλαβή στο πόδι του σχολείου από τον δήμαρχο Πύργου και τις εντάσεις που δημιουργήθηκαν μεταξύ του δημάρχου και εκπροσώπων  των γονέων, αλλά και των καθηγητών κατά την παραλαβή…

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου