Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Η καταστροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου… το Κλειστό είναι κλειστό..

 Η καταστροφή του Κλειστού Γυμναστηρίου Πύργου… το Κλειστό είναι κλειστό..


Οργή και αγανάκτηση είναι το αποπνέων συναίσθημα που καταλαμβάνει όποιον αντικρίζει  την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται   το Κλειστό Γυμναστήριο Πύργου.


Κατεστραμμένο παρκέ, εγκαταλελειμμένο το  βοηθητικό  γυμναστήριο, αίθουσες αποδυτηρίων  που χρήζουν επισκευών και συντήρησης, εμφανή τεχνικά προβλήματα στο εξωτερικό ( ή και στο εσωτερικό ?) του κτιρίου του κλειστού (ο χαλύβδινος οπλισμός έχει αποκαλυφθεί), ασυντήρητοι οι λέβητες κα οι κλιματισμοί..

Εκείνο που είναι πραγματικά φρικτή αποκάλυψη είναι η κεντρική αίθουσα με το πανάκριβο παρκέ ( από τα καλύτερα της Ελλάδας..) διαλυμένο, ανασκαμμένο και ξηλωμένο…  η βάση του παρκέ είναι σάπια ..το παρκέ έχει βαθουλώματα και κλίσεις…

Δηλαδή απλά δεν υπάρχει Κλειστό στον Πύργο...δεν λειτουργεί ..

Το Κλειστό είναι κλειστό ...

Όπως μου γράφει ένας φίλος..:

«Απ’ ότι βλέπετε είναι σάπιο όλο


Έχει βαθουλώματα παντού λόγω σαπίσματος

Επίσης τα σωματεία που έχουν εφηβικό τμήμα και πάνω δεν μπορούν να κάνουν προπονήσεις με αποτέλεσμα τον Οκτώβριο που ξεκινάει το πρωτάθλημα

Στις περισσότερες κατηγορίες να Μην μπορούν να ανταπεξέλθουν λόγω Μην προπονήσεων...

Όπως επίσης δεν θα μπορούν να αγωνιστούν όταν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα λόγω χαλασμένου παρκέ...


Η πίσω αίθουσα χρησιμοποιείται από τα σωματεία για τα μικρά σε ηλικία παιδιά και αυτή επίσης είναι σε άθλια κατάσταση λόγω που μπάζει νερά και όταν βρέχει βάζουν κουβάδες για να μαζεύουν τα νερά
»




Σωματεία (μπάσκετ. βόλεϊ, μπάντμιντον),  με πολλά τμήματα( ανδρών, γυναικών, εφήβων, παίδων), με δεκάδες αθέλητες και εκατοντάδες φίλους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Κλειστό του Πύργου και κάνουν πολλά χιλιόμετρα ( σε επικίνδυνους δρόμους…) για να προπονηθούν σε άλλα  κλειστά Γυμναστήρια, στο Καράτουλα, στην Αρχαία Ολυμπία, στην Γαστούνη, στην Αμαλιάδα.. και σε λίγο ξεκινούν τα πρωταθλήματα..


Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης (ο Πύργος δεν είναι  ..)
έπρεπε το Κλειστό να είναι σε κατάσταση πλήρους λειτουργίας, να γίνονται προπονήσεις και αγώνες… έπρεπε να είχαν ξεκινήσει όπως προηγούμενες χρονιές …φέτος δεν θα…


Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης
(ο Πύργος δεν είναι ..) έπρεπε να αναζητηθούν  ευθύνες ( ξέρουμε τις εγκληματικές ευθύνες της Δημαρχίας Λιατσή με τους ..καταρράκτες και τους μεγάλους όγκους νερού εισέρρευσαν στον αγωνιστικό χώρο), αλλά και να τιμωρηθούν οι καταστροφείς… αυτό που έπρεπε να κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή και δεν το κάνει ..( γιατί άραγε ?)

Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης (ο Πύργος δεν είναι ..)έπρεπε να είχε επέμβει ο Εισαγγελέας και τα Μέσα Ενημέρωσης ( εφημερίδες, TV, Radio, Site) να ερευνούσαν το θέμα.


Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης ( ο Πύργος δεν είναι ..)
ο Δήμαρχος δεν θα έλεγε αναλήθειες στον απολογισμό του όπως ψευδώς ανέφερε ο Τ. Αντωνακόπουλος  ότι έχει πραγματοποιήσει «Συντήρηση του παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου.» και ούτε θα παρέπεμπε στο μέλλον την επίλυση προβλημάτων «Σύντομα αναμένεται η ένταξη του έργου επισκευή αι αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου» αλλά θα επέμβαινε άμεσα να επιλυθούν τα προβλήματα ώστε να καταστεί λειτουργικό το Κλειστό..


Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης ( ο Πύργος δεν είναι ..)
που διεκδικεί  Σχολή ΤΕΦΑΑ(Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) θα έκανε κάτι, κάποιο έργο, αλλά στον Πύργο όχι…

Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης ( ο Πύργος δεν είναι ..)  οι δημότες θα αντιδρούσαν, θα απαιτούσαν να καταλογιστούν ευθύνες, δεν ανεχόντουσαν τα ψέματα, την κοροϊδία, τη προσβολή, την αδικία, την ντροπή …. θα έκαναν κάτι…

Κανονικά και σε συνθήκες μια κανονικής πόλης ( ο Πύργος δεν είναι ..)

…αλλά είπαμε ο Πύργος δεν είναι κανονική πόλη …

 Ενημέρωση 24/ο9/20/18:00. Σε κίνδυνο η δομική και η στατική επάρκεια του Κλειστού.


Έλαβα από φίλο φωτογραφίες ( τις οποίες και παραθέτω)  που δείχνουν το μέγα πρόβλημα και την ανάγκη επισκευής των δοκών και των υποστυλωμάτων του Κλειστού Γυμναστηρίου. Αποσαθρωμένο  το μπετό, διαβρωμένα/οξειδωμένος  και αποκαλυμμένος ο χαλύβδινος οπλισμός  δείχνει τα κίνδυνο για την δομική και  την στατική επάρκεια του Κλειστού.

Απαιτείται άμεσα επιδιόρθωση που εύκολα και με μικρό κόστος να γίνει διότι αν παραμεληθεί το κόστος θα εκτοξευθεί πολύ ψηλά και ο κίνδυνος ακόμη περισσότερο…θα χτυπήσει κόκκινο  …είμαστε άλλωστε σεισμογενής  περιοχή 

Σημείωση :

Υπενθυμίζουμε ότι από τις  10/07/2020 στο άρθρο μας «Σε εγκατάλειψη, σε απαξίωση το Δημοτικό Στάδιο Πύργου και οι Αθλητικές Εγκαταστάσεις σε αυτό….»/ που θα το βρείτε στην διεύθυνση : (https://odisseasml.blogspot.com/2020/07/blog-post_10.html)


παρουσιάσαμε εκτενώς το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν Δημοτικό Στάδιο, το Κλειστό, το Κολυμβητήριο κλπ. αλλά η δημοτική αρχή συνέχισε φωτογραφιζόμενη να ζει στην νιρβάνα της.

και αντί να παρέμβει και να λύσει  τα άμεσα προβλήματα ( αυτά που αντιμετωπίζονται  εύκολα αν υπάρχει ενδιαφέρον μεράκι..)  ..


έκανε το αδιανόητο μετέτρεψε αθλητικές εγκαταστάσεις ( βοηθητικό γήπεδο, στίβος σφυροβολίας)  σε όρχο των απορριμματοφόρων,  εγγύς του Σταδίου, του Κλειστού και του Κολυμβητηρίου και το καταγγείλαμε με το σημείωμά μας  «Αθλούμενοι και απορριμματοφόρα αντάμα στον Πύργο» που θα το βρείτε στην διεύθυνση : (https://odisseasml.blogspot.com/2020/09/blog-post_8.html )







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου