Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Ένας Δήμαρχος ( Πύργου) εν συγχύσει …υποσχέσεις …αποφάσεις… και αναιρέσεις αυτών… αλλά και παραχωρήσεις περιουσίας του Δήμου σε ιδιώτες... Κούβελος (Αθλητικό Κέντρο) και κουλουβάχατα

 Ένας Δήμαρχος ( Πύργου)  εν συγχύσει …υποσχέσεις …αποφάσεις… και αναιρέσεις αυτών… αλλά και παραχωρήσεις περιουσίας του Δήμου σε ιδιώτες...

 Κούβελος (Αθλητικό Κέντρο) και κουλουβάχατα 

 


Αλλοπρόσαλλές και αλληλοαναιρούμενες αποφάσεις που καταλήγουν να δοθεί ολόκληρο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο, αυτό του «Κούβελου» ( που  ήταν και στο φάκελο διεκδίκησης για την σχολή ΤΕΦΑΑ/ Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) σε ιδιωτική Εταιρεία…  αφού εκδιωχθούν το ΕΚΑΒ και ο «Ερυθρός Σταυρός» και αρθεί η χρήση του από τον  «Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου» 

Υποσχέσεις


Τον Δεκέμβριο 2019 ο Δήμαρχος  Πύργου σε επίσκεψή του εκεί στο αθλητικό κέντρο του Κούβελου είχε πει : « το κτήριο του πολιτιστικού κέντρου Κούβελου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας, για να γίνουν κάποιες δράσεις σε αυτό, ενώ στάθηκε και στην άμεση απόδοση του κλειστού γυμναστηρίου έτσι ώστε να αποσυμφορηθεί το κεντρικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης και σε αυτό να γίνονται οι μεγάλες διοργανώσεις και στον Κούβελο προπονήσεις ομάδων.


Αρχές του χρόνου ο  Δήμαρχος Πύργου Παν. Αντωνακόπουλος (Φεβρουάριος 2020)  δηλώνει για τον Κούβελο ( χώρος πολιτισμού, παιδείας και εκδηλώσεων και κλειστού Γυμναστηρίου) : «σύντομα θα ανθίσει και παράλληλα οι νέοι θα αποκτήσουν ένα όμορφο και ασφαλή χώρο για άθληση και ήδη είμαστε σε επαφές για έργα με αθλητικές ομοσπονδίες. Ήδη έχουμε δρομολογήσει για αυτόν το χώρο έργα 200.000 ευρώ και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Μετά αλλάζει…


Με απόφαση  του «Δημοτικού Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου» την 01/04/2020 παραχώρεί τη χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Κούβελου για την  στέγαση των υπηρεσιών α) του Εθνικού Κέντρου Άμεσης  Βοήθειας Παράρτημα Πάτρας Τομέας Πύργου και β) του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Περιφερειακό Τμήμα Πύργου, για το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει η έκτακτη ανάγκη λόγω πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

και δηλώνει ο  Δήμαρχος Πύργου  «.. διευκολύνουμε τη στέγαση του ΕκΑΒ…Πιστεύω ότι είναι μια δομή που πρέπει να εξετάσουμε την περαιτέρω παραμονή της στην περιοχή… Θεωρώ πάντως πως η λειτουργία του κέντρου θα εμπεδώσει κι ένα αίσθημα ασφαλείας στην Ανατολική πλευρά της πόλης του Πύργου που θα αποκτήσει και μια σχετική κίνηση.»

Μετά ξαναλλάζει …


Προ ολίγων ημερών (07.09.2020)  εκδιώχνει το ΕΚΑΒ και ο «Ερυθρό Σταυρό», προχωρά σε ανάκληση της απόφασης παραχώρησης των χώρων που στεγάζονται έως σήμερα το ΕΚΑΒ και ο ΕΕΣ επίσης ανακαλεί την χρήση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Κούβελου στο Δήμο Πύργου από τον «Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Πύργου»  και προχωρά στην παραχώρησή του σε ιδιώτη για την δημιουργία και λειτουργία  ΚΔΑΠ ΑμεΑ(Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία)

Δηλαδή διώχνει ΕΚΑΒ και  «Ερυθρό Σταυρό» και παραχωρεί Δημοτική περιουσία σε ιδιώτη για επιχείρηση  ( από Θεσσαλονίκη ?)  και ουσιαστικά καταργεί την λειτουργεία του ως αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου

Τι να πει κανείς …

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου