Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

«Olympia Forum» ένα συνέδριο που απέτυχε, που πληρώθηκε αδρά, αλλά και με πολλές σκιές

 «Olympia Forum» ένα συνέδριο που απέτυχε, που πληρώθηκε αδρά, αλλά και με πολλές σκιές


Πραγματοποιήθηκε το πολυδιαφημισμένο «Olympia Forum I» (  δεν πραγματοποιήθηκε ..ουσιαστικά)  από τον όμιλο Βαρουξή, σε μια προσπάθεια να βοηθηθεί υιός στο πολιτικό του μέλλον και συνδυαστικά με οικονομικό προσπορισμό μεγάλων χρηματικών επιδοτήσεων, με παταγώδη αποτυχία, κανένα όφελος για την Ηλεία, πέρα από χρήματα που ενθυλάκωσαν οι διοργανωτές…

Διοργανώθηκε από εταιρεία ( μια από τις πολλές) συμφερόντων Λ. Βαρουξή (του γνωστού εκδότη της εφημερίδας «Πατρίς») την  «Φόρουμ Ολυμπίας ΑΜΚΕ», ουσιαστικά δεν πραγματοποιήθηκε ( ήταν να γίνει στο συνεδριακό χώρο του ΣΠΑΠ στη Ολυμπία), ελάχιστοι προσήλθαν από τους ομιλητές και κανείς από τους πολίτες , εφευρέθη η δικαιολογία των καιρικών συνθηκών για να σταματήσουν οι «ζωντανές» συνεδρίες του τριημέρου «Olympia Forum» και να μετατραπεί σε διαδικτυακές συνεντεύξεις  επωνύμων, που τίποτα μα τίποτα δεν προσέφεραν στην Ηλεία.


Δαπάνες για ένα πολύ λίγο που πληρώθηκε για κάτι πάρα πολύ και πολύ ακριβό, με μεγάλα ερωτηματικά

  • ·         αν πραγματοποιηθήκαν οι ακριβοπληρωμένες προμήθειες και υπηρεσίες,
  • ·         για το μέγεθος και την ποσότητα τους,
  • ·         για την επάρκεια των εταιρειών που τους έγιναν  οι αναθέσεις,
  • ·        

    ποιος τις υλοποίησε τις  προμήθειες και υπηρεσίες,
  • ·         αν παρελήφθησαν, καταμετρήθηκαν και παρακολουθήθηκαν  από το Δημόσιο οι προμήθειες και υπηρεσίες,
  • ·         αν θα πληρωθούν  προμήθειες, εργασίες  και υπηρεσίες που δεν  συνετελέσθησαν.
  • ·         αν υπήρχε έλεγχος από κάποια αρχή για του πήγε το δημόσιο χρήμα  
  • ·         αν είναι όλα σύννομα ( πχ διοργανωτής του «Olympia Forum»  και εργολάβος το ίδιο και το αυτό πρόσωπο) και  ηθικά (…)

 


Για ένα συνέδριο που  οι συμμετέχοντες ( με παρουσία εκεί) ήταν ελάχιστοι, την ώρα που επιχειρηματολογούσαν για συμμετοχή 3.000 ατόμων και υπολόγιζαν σε προϋπολογισμό 147.900 ευρώ !!!!!!!!!  

Δαπάνες μεγάλες

Δαπάνες αλόγιστες, επικαλυπτόμενες κα μάλιστα σε περίοδο τεράστιας κρίσης …

Ένα πανηγύρι δημοσίων σχέσεων και διασπάθισης δημοσίου χρήματος που  επιχορηγήθηκε  με


  • ·        
    60.000 ευρώ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ   και τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη ,
  • ·         5.000 ευρώ από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας
  • ·         6.200 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών
  • ·         2.500 ευρώ από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας
  • ·         2.000 ευρώ από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου
  • ·         2.500 ευρώ από το Επιμελητήριο  Ηλείας
  • ·         Σύνολο 78.000 €

Αναθέσεις επείγουσες, διαγωνισμοί με στενά περιθώρια χρόνου  


Οι προσκλήσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/ΠΔΕ  για κατάθεση προσφορών  είχαν ημερομηνία έκδοσης τους  την  27η  Αυγούστου 2020 ημέρα Πέμπτη και κατάθεσης προσφορών την 1η ή 2α  Σεπτεμβρίου ημέρα Τρίτη ή Τετάρτη χωρίς δημοσιότητα και με μόνο δύο/τρείς μέρες εργάσιμες ….. ή όπως λέμε τράβα μια φωτογραφία του διαγωνισμού….. και δόθηκαν προσφορές από 2-3  ενδιαφερόμενους ( σε κάποια μόνο ένας γιατί ο δεύτερος αποχώρησε…)   οι διαφορές ελάχιστες και δόθηκαν στο  νικητή …

Οι υπόλοιπες δαπάνες έγιναν με αναθέσεις και μάλιστα μια ) από τον Δήμο α\Αρχαίας Ολύμπιας ) στον υιό Βαρουξή

 

Πληρώθηκαν :


10.000 €  από την ΠΔΕ για Φιλοξενία
 
(παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας επισήμων)σε 28 δίκλινα σε ξενοδοχείο (  για ποιους άραγε αφού οι καλεσμένοι δεν ήρθαν ?) για εκτυπώσει

10.000 € από την ΠΔΕ  για Εκτυπώσεις (παραγωγή εκτυπώσεων υλικού συνεδρίου και εκτυπωτικά εντύπων) σε εταιρεία που δεν έχει την δυνατότητα  να τις πραγματοποιήσει…, σε υπερβολική ποσότητα …Εκτυπώθηκαν (υποτίθεται..) banner, αφίσες, λάβαρα, σήμανση και πρόγραμμα, διακόσμηση εσωτερικού χώρου, σκηνικά, εκτύπωση σε μουσαμά, λάβαρα, Rollups, Επιγραφές χώρου, Εκτυπώσεις αυτοκόλλητο, 1500 προγράμματα, 1500 folder, 1500 μπλοκ, 1000 διαπιστεύσεις, 1000 προσκλήσεις, 1000 Τσάντες, Στυλό 2000 τεμάχια τύπου parker(!!!!!) ,


5.000 €  και πάλι για εκτυπώσεις
( και πάλι )  από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας Προμήθεια για  Λεύκωμα του Συνεδρίου και  προσκλήσεων – φάκελοι προσκλήσεων επισήμου δείπνου (….)  μάλιστα που ανατίθεται στο Ελευθέριο Βαρουξή  ( δηλαδή προφανής και εξόφθαλμη παρανομία ανάθεση σύμβαση έργου στον διοργανωτή…)  

10.000 € από την ΠΔΕ  για Οπτικοακουστικά (παροχή υπηρεσιών τεχνικών ήχου) .. περιλαμβάνοντας οπτικοακουστικό εξοπλισμό συνεδριακού χώρου και παράλληλων δράσεων …που σημειωτέο ο συνεδριακός χώρος του ΣΠΑΠ έχει δικό του εξοπλισμό ( άρα δεν χρειάζεται..), παράλληλες δράσεις δεν πραγματοποιήθηκαν, αφού και το συνέδριο δεν έγινε… και περιλάμβανε για την κυρίως συνεδριακή αίθουσα και τις παράλληλες  οθόνες  65΄, οθόνες,ων projectors, σύστημα ασύρματης μικροφωνικής για πανελ 8ατόμων (χειλόφωνα), Ασύρματη ενδοεπικοινωνία δημοσιογράφων / 8 +++, Φωτισμός, μεταφραστικό σύστημα 4 γλώσσες (έως 100άτομα και μεταφραστική καμπίνα), φωτισμός χώρου με ζεστά φώτα (100 μέτρα), Μουσική – djset (και αμοιβή), προβολές σε 12 σημεία, ενδοεπικοινωνία για  12 άτομα και άλλα πολλά  ..απίθανα και εξωφρενικά..


15.000 € από την ΠΔΕ  για φαγητά και ποτά
(παροχή υπηρεσιών τροφοδοσίας /catering) που διαβάστε και θαυμάστε περιλάμβανε… 1. coffee breaks καθ’όλη τη διάρκεια του συνεδρίου/Μπουφές όρθιων σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου για αριθμός ατόμων: 200/ ημέρα με : Εμφιαλωμένο νερό, εμφιαλωμένοι χυμοί, εμφιαλωμένα αναψυκτικά, εμφιαλωμένος, καφές φίλτρου, εμφιαλωμένος καφές εσπρέσο, συνοδευτικά (βουτήματα και μπισκότα τύπου cookies. 2. lunch break όρθιων, 200 ατόμων/ Μπουφές με πιάτο και μαχαιροπίρουνα  5-6 διαφορετικά είδη για πρόχειρο γεύμα – finger food(σαλάτα, ορεκτικό, κυρίως, επιδόρπιο), νερό και αναψυκτικά 3. welcome dinner  για 50 άτομα/ επίσημο δείπνο με που θα περιλαμβάνει καλωσόρισμα με ελαφρύ ποτό (π.χ. κοκτέιλ ή αφρώδης οίνος), α’ πιάτο, β’ πιάτο, κυρίως πιάτο και επιδόρπιο, νερό, αναψυκτικά, μπύρα και κρασί. 4. Σίτιση Προσωπικού για άτομα: 30/ ημέρα επί τριήμερο με κρύο σάντουιτς (3 διαφορετικές επιλογές), εμφιαλωμένο νερό, εμφιαλωμένοι χυμοί, εμφιαλωμένα αναψυκτικά, καφές.


15.000 € από την ΠΔΕ  για Διαφήμιση και Μάρκετινγκ/
Υπηρεσίες τηλεοπτικής Παραγωγής και livestreaming/ Ψηφιακές Συνεδρίες (Digital sessions),με  Βιντεοσκόπηση παραγωγή – τηλεσκηνοθεσία από τουλάχιστον 4 κάμερες με βάν, Βιντεοσκόπηση 6 παρουσιάσεων, Βιντεοσκόπηση όλων των δράσεων του συνεδρίου, Πλάνα κόσμου, θεατών, χώρων, backstage, συνεντεύξεις κλπ ,Φωτογράφιση όλων των δράσεων του συνεδρίου, χρήσης OBVAN έως 12 κάμερες και χρήση 3 control ταυτόχρονα, chat room, ανεξάρτητο control room για την πλήρη διαχείριση και υποστήριξη του OBVAN, Κινητό συνεργείο - digital control room, σε περιπτώσεις απομακρυσμένων Hybrid Events, Ανεξάρτητο στούντιο Green Βox room για την φιλοξενία συντονιστή – ομιλητών….


6.200 € από το Υπουργείο  Εσωτερικών για Βιντεοσκόπηση
 δαπάνη για την βιντεοσκόπηση της διοργάνωσης «Enhancing Regional Cooperation for Recovery and Resilience» του Olympia Forum,…μια δαπάνη που υποτίθεται καλύπτει αυτή των  15.000 € από την ΠΔΕ  για Διαφήμιση και Μάρκετινγκ…της κακομοίρα δηλαδή….

Απίθανα πράγματα που μόνο στην Ηλεία συμβαίνουν …

Δικαιοσύνη υπάρχει ?

Υ.Γ. :

Σχετικό δημοσίευμα έχει και η εφημερίδα «Documento»  με τίτλο  «Φιέστα κι άσ’ τα με δημόσιο χρήμα» στην διεύθυνση  « https://www.documentonews.gr/article/fiesta-ki-as-ta-me-dhmosio-xrhma »

 



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου