Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

139 Καθαρίστριες για 285 Σχολεία της Ηλείας….!!

 139 Καθαρίστριες  για 285 Σχολεία της Ηλείας….!!

Μετά τη ανεπανάληπτη ανοησία των 17 μαθητών (ενώ είναι των 25)  ανά σχολική αίθουσα έρχεται ο ίδιος αριθμός σχολικών καθαριστριών (προσωπικό καθαριότητας απασχολούνται εδώ και χρόνια με συμβάσεις μίσθωσης έργου, με πολύ χαμηλή αμοιβή ) να διαψεύσει ακόμη μία κυβερνητική μεγαλοστομία.

Η καθαριότητα των σχολείων συμβάλλει στη διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών για την διαφύλαξη της υγείας των μαθητών και των καθηγητών.

Για να καλυφθούν οι ανάγκες καθαριότητας των εκπαιδευτικών μονάδων εν μέσω πανδημίας, προσλαμβάνεται ακριβώς ο ίδιος αριθμός συμβασιούχων με πέρυσι και  πολλές από αυτές -γυναίκες στην πλειονότητά τους- θα είναι δύο ταχυτήτων: πλήρους και μερικής απασχόλησης.

Πώς θα καταφέρει μία εργαζόμενη σε 3 ώρες να καθαρίζει/απολυμαίνει επαρκώς τους χώρους ενός σχολείου; Μήπως με απλήρωτη υπερεργασία;

Οι σχετικές διαδικασίες για τις προσλήψεις έγιναν τελευταία στιγμή, δημιουργώντας επιπλέον ανησυχία για το αν το προσωπικό, έστω και αυτό το πρακτικά λιγοστό, θα μπορέσει να τοποθετηθεί στα σχολεία εγκαίρως.

Όσο για το παραπάνω προσωπικό που ζητούν οι δήμοι, ο Τ. Θεοδωρικάκος είναι απόλυτος: Καλύψτε τις ανάγκες με δικούς σας πόρους. Μετά την «ατομική ευθύνη», η δημοτική...»



Στην Ηλεία  είναι εξωφρενικός ό αριθμός :139 Καθαρίστριες  για 285 Σχολεία της Ηλείας….!!όταν μάλιστα  υπάρχει πολυδιασπορά σχολικών κτηρίων

Δηλαδή μία καθαρίστρια ανά 2 σχολεία …

Από τις  139 Καθαρίστριες οι 36 ( 26%) είναι πλήρους απασχόλησης και οι 103 (74%) μερικής απασχόλησης  ( τρίωρης…)που  δεν καλύπτουν ούτε τις πάγιες ανάγκες των σχολείων πόσω μάλλον τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της τρέχουσας περιόδου.


Τώρα μάλιστα που η τήρηση μέτρων υγιεινής είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 και εμπίπτουν στο μεγαλύτερο βαθμό στα καθήκοντα των σχολικών καθαριστριών….πολλώ μάλλον που επιφορτίζονται  εκτός του έργου της καθαριότητας αλλά και του έργου της απολύμανσης

Η Ηλεία χρειάζεται  τουλάχιστον τον διπλό αριθμό Καθαριστριών ώστε  να καλυφθούν οι απαραίτητες ανάγκες, αυξάνοντας τον αριθμό των θέσεων πλήρους απασχόλησης και τις ημερήσιες ώρες απασχόλησης της μερικής απασχόλησης  από τρεις (3) σε τέσσερις (4) ώρες κατ’ ελάχιστο

Η Ηλεία χρειάζεται  κατασκευή νέων σχολικών μονάδων, την κατάργηση των «λυόμενων»  σχολείων και των προκάτ αιθουσών , άμεσα την αξιοποίηση κλειστών μονάδων, την εξακτίνωση/αποκέντρωση  της εκπαίδευσης σε αυτές και όχι την συγκεντροποίηση τους  στα μεγάλα αστικά κέντρα  και που βέβαια αυτό απαιτεί δαπάνες για την Παιδεία και πολλές προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Υ.Γ. :

Είναι ανάγκη επίσης

1. Να διανεμηθούν και ηλεκτρονικά θερμόμετρα στα σχολεία.

2. Να διενεργηθούν τεστ για κόβιντ-19 σε όλο το προσωπικό των σχολείων (εκπαιδευτικούς, καθαρίστριες, κυλικεία κλπ.) με την έναρξη των σχολείων και μετά  ανά 15 μέρες, στους εκπαιδευτικούς και δειγματοληπτικούς ελέγχους στον μαθητικό πληθυσμό.

3. Να παρέχονται δωρεάν οι  μάσκες  στο προσωπικό των σχολείων ( και στους μαθητές..) .

4. Να παρθούν μέτρα για την ασφαλή και υγιεινή μεταφορά των μαθητών με τα εκμισθωμένα λεωφορεία και ταξί με την απαραίτητη ύπαρξη συνοδών ( που θα επιβλέπει στην τήρηση των μέτρων υγιεινής ) γιατί προφανώς είναι αδύνατον να το κάνουν  αυτό οι οδηγοί… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου