Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

«Ο βασιλιάς/δήμαρχος (Πύργου) είναι γυμνός»

 «Ο βασιλιάς/δήμαρχος (Πύργου)  είναι γυμνός»



Σε δύο συσκέψεις που προκάλεσε ο Δήμαρχος Πύργου ( μία για τις πανεπιστημιακές σχολές και μια για τον δρόμο Πάτρα-Πύργος) η αποτυχία ήταν πλήρης τόσο στην συμμετοχή σε αυτές, όσο και στα αποτελέσματα αυτών, αποτυχίες που δυσκολεύουν την δυνατότητα επιτυχούς διεκδίκησης και  αποτελέσματος.

Φορείς, πολίτες, και πολιτικοί του γύρισαν την πλάτη αποδεικνύοντας με την απουσία τους από αυτές τις συσκέψεις το πόσο απομονωμένος είναι ο Δήμαρχος Πύργου, πόσο αντιενωτικός  και διχαστικός είναι.

Τα αποτελέσματα των αποτυχημένων συναντήσεων αυτών δείχνουν και αποδεικνύουν ότι Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ηλείας κινείται «Εική και ως έτυχε», άνευ προετοιμασίας και άνευ σχεδίου.

H έλλειψη σχεδίου υπεράσπισης των κεκτημένων, διεκδικητικής πρότασης και της αναγκαίας ενότητας της όλης της πόλης και του Νομού  (αρχών, πολιτών, φορέων, πολιτικών) είναι αυτό που χαρακτηρίζει την στάση και την δράση του δημάρχου Πύργου τόσο συνολικά αλλά και ειδικά στο θέμα των πανεπιστημιακών σχολών/τμημάτων αλλά και του αυτοκινητόδρομου «Πάτρα-Πύργος».

Ο δήμαρχος Πύργου είναι εριστικός, απαξιωτικός και είρων μέχρι υβρισμού  προς τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, πολίτικούς, βουλευτές, δήμαρχους στάση  που όχι δεν προωθεί καμία ενότητα στόχων και δράσης αλλά δυναμιτίζει την κάθε προσπάθεια και το μόνο που εξυπηρετεί είναι την ματαιοδοξία του και τις απώτερες πολιτικές του βλέψεις.

Ικανοποιεί εαυτόν η άπλετη και πλήρης υποστήριξη που του παρέχουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ η  αποτυχία (του .. αλλά και μας) είναι ορατή και προ των πυλών της Ηλείας  και του Πύργου…

Ουσιαστικά δυναμιτίζει την όποια προσπάθεια για την επίλυσης και αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών θεμάτων ( ΑΕΙ και Πατρών-Πύργου)

Οι όποιοι συμμετέχοντες στις δύο συσκέψεις είχαν προθέσεις θετικές και προτάσεις εποικοδομητικές που όμως πρόσκρουσαν στην προχειρότητα και την ανεπάρκεια του καλούντος δήμαρχου…

 

Αυτοκινητόδρομος  «Πάτρα-Πύργος»…. «Πανηλειακό» Συμβούλιο Αιρετών Νομού Ηλείας : Η απόλυτη αποτυχία


Κλήθηκε «Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών Νομού Ηλείας» και από ολομέλεια  όπως συγκλήθηκε  μετατράπηκε λόγω της πλήρους αποτυχίας του σε παρέα « να τα πούμε» και ονομάσθηκε τελικά Γραμματεία.

Κανένας Δήμαρχος, κανένας βουλευτής, κανείς από την Περιφέρεια  απουσία φορέων….

Ένα δίκαιο και σωστό αίτημα αυτό της «συνέχισης της κατασκευής του δρόμου Πατρών-Πύργου» και με εμφανή τον κίνδυνο να μην ξεκινήσει το έργο και να ακυρωθεί ή να καθυστερήσει πολύ χρονικά να επανεκκινήσει υπονομεύεται από την ανεπάρκεια, την αβελτηρία και από την ματαιοδοξία του δήμαρχου Πύργου του αφενός να παραστήσει τον Ηλειάρχη και αφετέρου να επανακτήσει την χαμένη του βουλευτική ιδιότητα.

Η αναιμική συμμετοχή και εκπροσώπηση σε αυτήν την εφεύρεση που ονομάστηκε  «Συμβούλιο Αιρετών» αδυνατίζει το κύρος των αποφάσεών της, απομακρύνει την δυνατότητα δυναμικών παρεμβάσεων, αναιρεί την δυνατότητας της όποιας επιτυχίας.

 

Πανεπιστημιακές σχολές : Ώδινεν  κινητοποίηση και έτεκεν επιτροπή


Μια καρικατούρα αντίδρασης (που μόνο γέλωτα μπορεί να προκαλέσει) αποφάσισε η αποτυχημένη σύσκεψη( από πλευράς συμμετοχής φορέων) και καθυστερημένη (χρονικά)    που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Πύργου για τη διαφαινόμενη απώλεια  του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Μουσειολογίας από την πρωτεύουσα της Ηλείας .

Αποφάσισαν τα εξής τρομερά και φοβηχτερά ( που θα τα ακούσει η κυβέρνηση και τρομάξει και θα παραδοθεί..) :

·         Να  δημιουργήσουν μια επιτροπή που θα «διαμορφώσει και θα εμβαθύνει τις θέσεις»

·         Να σταλεί επιστολή προς την κυβέρνηση που θα ζητηθεί από την αυτήν να δεσμευτεί ότι δεν θα καταργηθεί το Πανεπιστημιακό Τμήμα

·         Να συντονιστεί με μια άλλη επιτροπή το Πανηλειακό Συμβούλιο Αιρετών.

Λοιπόν οι αποφάσεις είναι : …επιτροπή,… επιστολή, και…. σύνδεση με μια άλλη επιτροπή…

Μάλιστα όσοι ήταν στην σύσκεψη να είναι και ονομάστηκαν «συντονιστική επιτροπή»…

Είναι «γνωστόν τοις πάσι» πως όταν δεν θέλεις να κάνεις τίποτα ή δεν έχεις σχέδιο , συγκαλείς μια σύσκεψη και εκλέγεις μια επιτροπή , που θα συνεδριάσει και θα, θα, θα …τίποτα..

Η δημοτική αρχή Πύργου υπό τον δήμαρχο Τ. Αντωνόπουλο συγκάλεσε σύσκεψη εσπευσμένα ( δηλαδή άρπα κόλα ) …στο και ένα ,αφού έχασε πολύτιμο χρόνο αντίδρασης, όταν από μέσα Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου χτυπούσαν οι καμπάνες της απώλειας του πανεπιστημιακού τμήματος για τον Πύργο.

Για την απώλεια του Πανεπιστημιακού Τμήματος της Μουσειολογίας και του διεκδικούμενου ΤΕΦΑΑ (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) θα έχει απόλυτα την ευθύνη ο δήμαρχος Πύργου και οι συν αυτώ.

Ευθύνεται γιατί :

·         Έχασε δύο μήνες που θα μπορούσε να επεξεργαστεί σχέδιο, να επιδιώξει την ενότητα και να οργανώσει ολοκληρωμένη αντίδραση αλλά αντί αυτών

·         Επιδόθηκε σε λεονταρισμούς άνευ ουσίας, περιορίστηκε σε δηλώσεις που μόνο τοπική κατανάλωση μπορεί να έχουν, σε τηλεδιασκέψεις για το φαίνεσθαι.

·         Δεν επιδίωξε την ενότητα με άλλες περιοχές και δήμους όπως με την Αρχαία Ολυμπία,  ως πανίσχυρο επιχείρημα και επιδιώκοντας ακόμα και την έδρα του ΤΕΦΑΑ να είναι στην Ολυμπία ( που άλλωστε το αξίζει) αλλά και για την Μουσειολογία,  με την Αμαλιάδα/Δήμος Ήλιδας επειδή παρόμοιο  πρόβλημα αντιμετωπίζει (τμήμα Γεωπονίας)

Στις συναντήσεις  του με το Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν μη απαιτητικός και αποφασιστικός, μάλιστα αυτό είναι εμφανές τόσο στο δελτίο τύπου του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Χ. Μπούρα όσο και στο διανεμηθέν δελτίο τύπου του Δήμου Πύργου στα τοπικά ΜΜΕ.

Δεν έχει συγκροτήσει φάκελο διεκδίκησής ( με τις ανάλογες μελέτες  και επιχειρήματα )  για το ΤΕΦΑΑ και οι αθλητικές υποδομές όχι μόνο δεν βελτιώνονται αλλά απαξιώνονται ( Κλειστό, Κολυμβητήριο, Κούβελος κλπ.)  

Δεν έχει πραγματοποιήσει καμία επαφή με την   συσταθείσα με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών από τις 10/09/2020  «Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού» που αξιολογεί τα πανεπιστημιακά τμήματα (  και της Ηλείας ..) και  η οποία θα στείλει τις εισηγήσεις της στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης  ώστε να ξεκινήσει το υπουργείο Παιδείας την διαβούλευση και να λάβει τις οριστικές του αποφάσεις για την αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη.

Μπροστά στις διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις ( αυτής της απώλειας της Μουσειολογίας και της μη ίδρυσης ΤΕΦΑΑ ) μεταφέρει της ευθύνες αλλού λέγοντας ««Ώρα ευθύνης για κυβέρνηση και βουλευτές της Ηλείας»( (23/10/2020)  ή βρίσκει δικαιολογίες «  Είναι δύσκολο τώρα πια με την κρίση που υπάρχει και που επιδεινώνεται.» (08/07/ 2020)

Δεν επιδιώκει την ενότητα ή επιδιώκει τοιαύτην ως Ηλειάρχης Βοναπάρτης και αυτό είναι φανερό διότι στην  πρόχειρη  σύσκεψη αυτή  απουσίαζαν ή δεν κλήθηκαν να συμμετέχουν

·         άλλοι Δήμοι και Δήμαρχοι, η Περιφέρεια, Βουλευτές, Κόμματα, πολιτικές νεολαίες, οι δημοτικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου,   

·         πολλοί φορείς και σύλλογοι ( Δικηγορικός, Ιατρικός, Φοιτητών, Καθηγητών, Δάσκαλων, Αγροτών, Εργατικό Κέντρο, εργατικά σωματεία, Ξενοδόχων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Οικονομικό Επιμελητήριο, Γυναικών, Γεωπόνων, Επαγγελματιών κλπ.)

 ενδεικτικό της προχειρότητας σύγκλησης και της απαξίωσης αυτών (αν δεν κλήθηκαν)  ή αυτών προς την δημοτική αρχή( αν κλήθηκαν και δεν συμμετείχαν).

Δεν είναι  δυνατόν  να αναμένεις θετικά αποτελέσματα από μια  ελλειμματική ( ως προς την εκπροσώπηση και την ευρύτητά του) σύσκεψη και με πρόγραμμα «δράσης»: «…επιτροπή,… επιστολή, και…. σύνδεση με μια άλλη επιτροπή…»

Βεβαίως σε περίπτωση αρνητικής εξέλιξης για την Ηλεία και τον Πύργο ως πονηρός πολιτευτής ετοιμάζει την μεταφορά των ευθυνών στους Βουλευτές ( που έχουν βεβαίως ευθύνη),  στους φορείς και του πολίτες που δεν τον ακολουθούν  και δεν κινητοποιούνται( που δεν έκανε τίποτα για τους πείσει ..), στην Πρυτανεία ( που βεβαίως έχει και αυτή ευθύνες και μεγάλες).

Επιμύθιο…:

Στην πολιτική και τους αγώνες δεν ευθύνονται αυτοί που δεν ακολουθούν αλλά αυτός που θέλει να ηγηθεί γιατί δεν πείθει, δεν μπορεί,  δεν συσπειρώνει…

Είναι καιρός ( όσο ακόμα υπάρχει καιρός)  ο Δήμαρχος Πύργου να αλλάξει ρότα και τακτική να ανταποκριθεί στον πρέπον ως Δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ηλείας, να κατανοήσει ότι υποχρεούται να ανταποκριθεί στο ρόλο που του εμπιστεύτηκε με την ψήφο του ο λαός  και οι από εδώ και πέρα ενέργειές του να αποκτήσουν ενωτικό χαρακτήρα, να είναι προετοιμασμένες και να υπάρχει σχέδιο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου