Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Κοινωνικά ανάλγητοι, σκληροί νεοφιλελεύθεροι, ξεδιάντροπα κυνικοί και παντελώς ανίκανοι

 Κοινωνικά ανάλγητοι, σκληροί νεοφιλελεύθεροι, ξεδιάντροπα κυνικοί και παντελώς ανίκανοι


Τέσσερις συν μία (4+1=5)  δουλειές είχαν να κάνουν από τον Μάρτη… Σχολεία (Πολλούς καθηγητές , πολλά τμήματα), Υγεία ( ΜΕΘ, Ιατροί , προσωπικό), Μεταφορές ( περισσότερα μέσα και προσωπικό), Σύνορα ( έλεγχος εισόδων), Οικονομία ( ενισχύσεις, επιδοτήσεις, έργα, εργασία)

Δεν έκαναν τίποτα! Οι ανίκανοι  ! Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή, χωρίς κανένα σχέδιο.

Αποδείχτηκαν και ψεύτες (για τις προσλήψεις, ΜΕΘ, Κλίνες, lockdown)

  • Ισοπεδώνουν ( την χώρα, την οικονομία, την ψυχολογία των πολιτών, την απλή και αναγκαία καθημερινότητα των Ελλήνων), Lockdown σημαίνει ανεργία, κλείσιμο επιχειρήσεων και βίαιη φτωχοποίηση απροσδιόριστου αριθμού ατόμων. Σημαίνει επίσης ένα βαρύτατο πλήγμα στη ποιότητα ζωής και την ψυχική υγεία)
  • Είναι κυνικοί  και παριστάνουν τους θεούς ( επιλογή των ασθενών που θα μπουν στις ΜΕΘ και θα διασωληνωθούν και αυτών που αφήνονται να πεθάνουν, μίλησαν στο διάγγελμα σώου για: «παράταση διαδικασίας θανάτου, παρά της ίδιας της ζωής»)
  • Είναι θεατρίνοι/κλόουν (12 διαγγέλματα, με ηλιοβασιλέματα και Ακρόπολη, χρησιμοποίηση επιστημόνων – Τσιόρδας ή Σωτήρης- ως ντεκόρ και ιμάντα της πολιτικής τους  )
  • Είναι άχρηστοι πολιτικάντες ( η πανδημία αντιμετωπίστηκε επικοινωνιακά με too much politics, too little science και τα ΜΜΕ & Social Media ως tools για αυτήν την άσκηση)
  • Είναι ευτελιστές της επιστήμης (…Τσιόδρας και διάγγελμα …στόχος ήταν να δικαιολογηθεί επιστημονικά η τακτική της κυβέρνησης και να επιμεριστεί η ευθύνη για τις αρνητικές εξελίξεις.)
  • Είναι αποτυχημένοι (αποτυχίας όλων των προηγούμενων μέτρων που ελήφθησαν, απέτυχαν στα πάντα, σε προβλέψεις, μέτρα και υπολογισμούς. Τώρα κοιτάει το κοντέρ και μετράει νεκρούς, η κοινωνία είναι στα όρια των ανοχών και αντοχών)
  • Είναι παρτάκηδες ( κάθε σαββατοκύριακο διακοπές ο Κούλης)
  • Είναι εγωπαθείς (κάθε πρόταση που εκστομίζει ο πρωθυπουργός και ένα μεγάλο "εγώ".. σάμπως κα θα μεγαλώσει η μικρότητά του..)
  • Είναι ανεύθυνοι (συναυλίες Πρωτοψάλτη, Εγκαίνια, ελεύθερη να δρα και να διασπείρει η Εκκλησία τον κορωνοϊό)
  • Είναι αντιδημοκάτες και κάτι χειρότερο (τα μέτρα δεν συζητιούνται καν στο κοινοβούλιο, αλλά υπαγορεύονται από μια «επιτροπή λοιμωξιολόγων»)
  • Είναι αναξιοπρεπείς ( μεταφέρουν και κρύβουν τις δικές τους εγκληματικές  ευθύνες στο πολίτες –που έχουν ορισμένοι- με το εφεύρημα της «ατομική ευθύνης»)
  • Είναι μπαγαμπόντηδες/απατεώνες (  πέρασε τον πτωχευτικό νόμο που θα πάρει τα σπίτι του κοσμάκη, κατάργηση του 8ωρου, μείωση μισθών, απαγορεύσεις, καταστολή ..)
  • Είναι απάνθρωποι ( αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν αντικείμενα, με απαγορεύσεις και αποκλεισμούς, ανοιγοκλείνουν σπίτια, επιχειρήσεις, δραστηριότητες, την διασκέδαση,  όπως και όποτε γουστάρουν, τους ανθρώπους ως αριθμούς, ως κοπάδι, τις ζωές μας ως παιγνίδι τους...)
  • Είναι μακριά από τα βάσανα του κόσμου (δεν έχουν καταλάβει  τι πάει να πεί φτώχεια, ανεργία, αφραγκίλα, απλήρωτοι λογαριασμοί, κλείσιμο μαγαζιού -γιατί για αυτούς είναι όλα τακτοποιημένα) 
  • Είναι γερασμένοι στο μυαλό ( δεν κατανοούν τους νέους, τους βλέπουν σαν παλιόπαιδα, ως φταίχτες, ως παρεκτροπές)
  • Είναι φοβικοί ( τρέμουν τις διαδηλώσεις, τα πανώ, την αυτονομία,  τα συνθήματα, την πορεία του Πολυτεχνείου, την 8 Δεκεμβρίου του Γρηγορόπουλου. μόνο να βαρούν ξέρουν)
  • Είναι παπατζήδες ( μεγάλοι σταυροί προσκυνήματα και σταυροκοπήματα, υποταγή στο παπαδαριό, στον σκοταδισμό και τον Μεσαίωνα ) 
  • Καταστρέφουν ( Ζωές, Επιχειρήσεις, εργαζόμενους, αγρότες, το μέλλον των παιδιών μας, σχολικές χρονιές).


Είναι μια κυβέρνηση που τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, τον αριθμό των διασωληνωμένων και κοιτώντας να αποφύγει την κατάρρευση, παίρνοντας πανικόβλητη οριζόντια μέτρα που πλήττουν οικονομικά περιοχές χωρίς πολλά κρούσματα.

Μια κανονική κυβέρνηση και τυπικά σοβαρή βασικό χαρακτηριστικό μιας διακυβέρνησης είναι ακριβώς το να προνοεί και να παίρνει εκ των προτέρων όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μη βρίσκεται προ εκπλήξεως.

Τα νούμερα και πίνακες δείχνουν ότι το ΕΣΥ βρίσκεται στο όριο και επομένως, η κυβέρνηση αναγκάζεται να μας πάει σε δεύτερο lockdown για να αποτρέψει την κατάρρευσή του.

Το lockdown ίσως έτσι που τα κατάφεραν να είναι η μοναδική διαφυγή -δεν συμφωνώ κάποιους που στο όνομα της κριτικής στην κυβέρνησης παραβλέπουν την «αντικειμενικότητα» της επιδημίας.


Όμως αν είχαμε παραπάνω ΜΕΘ κι ένα πιο ισχυρό ΕΣΥ, μέτρα για τα σχολεία, τις μεταφορές, όχι πλήρες άνοιγμα του τουρισμού, περισσότερα τεστ και ελέγχους και οικονομικές ενισχύσεις, θα μπορούσαμε να καθυστερήσουμε το lockdown, δίνοντας πολύτιμες ανάσες στην οικονομική ζωή, προστατεύοντας την ψυχική υγεία και διατηρώντας την ποιότητα ζωής μας.

Όταν έχεις δηλώσει (δικαίως) ότι είναι αδιανόητο ένα δεύτερο lockdown γιατί αυτό θα καταστρέψει την οικονομία και τελικά πας σε lockdown, η πολιτική αποτυχία είναι τόσο προφανής που δεν μπορεί να καλυφθεί με οποιοδήποτε επικοινωνιακό στρατήγημα.

Ακραίο, λανθασμένο μέτρο το Lockdown2 κυριαρχεί ο μιμητισμός η αποτυχία επαναλαμβάνεται... μετά έρχεται και το Lockdown 3

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου