Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Τα ΚΤΕΛ Ηλείας ανάλγητα και αντιλαϊκά εξαφάνισε τα τοπικά και αστικά δρομολόγια

 Τα ΚΤΕΛ Ηλείας ανάλγητα και αντιλαϊκά  εξαφάνισε τα τοπικά και αστικά δρομολόγια


Σε πρωτοφανή κίνηση τα
 ΚΤΕΛ Νομού Ηλείας συρρίκνωσε τα τοπικά δρομολόγια μέχρι εξαφανίσεως … καθώς και έκοψε όλα τα αστικά δρομολόγια ..

Από  18 προορισμούς τοπικών δρομολογίων  με σχετικά συχνά δρομολόγια τα ΚΤΕΛ Ηλείας  του μείωσε 3 και αυτά σε πολύ αραιά χρονικά διαστήματα.


Ενώ  επιτελεί υπηρεσίες δημοσίου συμφέροντος  και μάλιστα είναι μονοπώλιο, χωρίς να υπολογίζει το επιβατικό κοινό, από το όποιο κερδοφορούσε επί δεκάδες χρόνια εισπράττοντας κόμιστρα/εισιτήρια ιδιαιτέρως ακριβά, αφήνει τον Νομό Ηλείας, χιλιάδες επιβάτες  κάτοικους και επισκέπτες  χωρίς συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση

Οι  3 προορισμοί/δρομολόγια που απέμειναν είναι  προς Ολυμπία ( 1 την ημέρα από 12 που ήταν πριν) , προς Κρέστενα - Ζαχάρω( σε κοινό δρομολόγιο 2 την ημέρα από 20 που ήταν πριν-10 για κάθε προορισμό ξεχωριστά) και προς Βάρδα( 3 την ημέρα από 8 που ήταν πριν) και  αυτοί μόνο Δευτέρα – Παρασκευή τα σαββατοκύριακα κομμένα… Δηλαδή από 40 δρομολόγια σε αυτούς τους προορισμούς  απέμειναν 6 μόνο !!!!! και μόνο τις καθημερινές….!!!!


Κόπηκαν εντελώς 15  προορισμοί/δρομολόγια από Πύργο  προς Κυλλήνη, Βασιλάκι, Κυπαρισσία, Γούμερο,  Καράτουλα,  Λάλα – Κούμανι, Φιγαλεία, Ανδρίτσαινα,  Αμαλιάδα,  και από Αμαλιάδα προς, Κουρούτα, Πύργο, Βάρδα, Σιμόπουλου, Τραγανό με πάνω από 30 δρομολόγια

Μένουν ακάλυπτες συγκοινωνιακά μεγάλες περιοχές ( Ορεινή Ηλεία και Ολυμπία, Ωλένη,, Ανδρίτσαινα, Φιγαλεία, Λάλα -Φολόη, Πηνεία, Κυλλήνη,     Τραγανό κλπ.) ενώ τα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν  είναι ελλιπή, δεν εξυπηρετούν , κοροϊδεύουν  …. 

Τα αστικά δρομολόγια κόπηκαν όλα !!

Τα ΚΤΕΛ Α.Ε. το οποίο είναι αρμόδιο για την καλύτερη οργάνωση της μεταφοράς των επιβατών και να εξυπηρετούν τις τακτικές λεωφορειακές γραμμές,  

  • σε περίοδο κρίσης άνευ εξηγήσεως, άνευ συγνώμης, χωρίς να λάβει υπόψιν του  τις ανάγκες μετακίνησης των Ηλείων ανάλγητα και αντιλαϊκά  εξαφάνισε τα τοπικά και αστικά δρομολόγια.

Το μονοπωλιακό καθεστώς τους τους έδωσε αυτήν την δυνατότητα αυθαιρεσίας !

Η δυσκολία λόγω πανδημίας του κορωνοϊού σαν επιχείρημα δεν στέκει, γιατί όλα τα επαγγέλματα το βιώνουν αυτό, όλες οι κοινωφελείς υπηρεσίες (μάλιστα επί πληρωμή με εισιτήριο )  επιλέγουν την υπεράσπιση του δημοσίου έργου και υπηρεσίας που έχουν αναλάβει και όχι την υπεράσπιση της κερδοφορίας τους.


Τα ΚΤΕΛ Ηλείας είχαν μια υποχρέωση να εξυπηρετούν τις τακτικές λεωφορειακές ανάγκες της Ηλείας και δεν το κάνουν  ανάλγητα και αδιαφορώντας για πως θα εξυπηρετηθούν οι Ηλείοι.

Ευθύνη για αυτή την άθλια εξέλιξη του κοψίματος των δρομολόγιών έχει το  Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας/χωρικός Αντιπεριφερειάρχης   που είναι εποπτεύουσες  αρχές και άρα συναίνεσαν/ενέκριναν αυτήν την απόφαση του ΚΤΕΛ Ηλείας.

Εντύπωση προκαλεί η αφωνία των Ηλειακών ΜΜΕ και των Δήμων της Ηλείας που προφανώς δεν τους ενδιαφέρει ο βάσανος των Ηλείων  

Αυτή η απαράδεκτη απόφαση των ΚΤΕΛ που θα δυσκολέψει τους Ηλείους στις μετακινήσεις, που είναι ζωτική ανάγκη αυτή της συγκοινωνιακής μεταφοράς,  που θα αποκόψει ολόκληρες περιοχές από συγκοινωνία, που θα επιβαρύνει οικονομικά πολλούς συμπολίτες ( θα αναγκαστούν πολλοί να μισθώνουν ΤΑΞΙ)  πρέπει να ανακληθεί.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου