Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

…και τώρα τι έχει να πει η Μητρόπολη Ηλείας, μεταδίδεται ο κορωνοϊός ή όχι, έχουν ανοσία ή α(προ)νοησία ?

 …και τώρα τι έχει να πει η Μητρόπολη Ηλείας, μεταδίδεται ο κορωνοϊός ή όχι,  έχουν ανοσία ή α(προ)νοησία  ?

Θετικός  στον κορωνοϊό ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος…

Τα παρεπόμενα προβλήματα και επιπτώσεις πολλά ..


Ο μετά τον Μητροπολίτη Ηλείας Γερμανό, ο Επίσκοπος Ωλένης Αθανάσιος εκινείτο παντού σε λειτουργίες, εκκλησιάσματα, εορτές, επετείους χωρίς μέτρα προφύλαξης ( μάσκα, αποστάσεις κλπ.), είχε εκατοντάδες επαφές με κληρικούς, με πιστούς, με το προσωπικό των γραφείων της Μητρόπολης Ηλείας,  συν-κοινώνησε με πολλούς και ουσιαστικά μπορεί να αποδειχτεί υπερμεταδότης (αυτός και η Εκκλησία) στην Ηλεία (μακάρι να μην..)

Η  Εκκλησία στην Ηλεία, ο Μητροπολίτης και ο Επίσκοπος  εγκλωβίστηκαν σε πεισματική άρνηση.  Τι λένε οι επιστήμονες; Δεν τους νοιάζει; Τι λέει η απλή λογική; Δεν τους νοιάζει. Κορωνοϊός και Κοινωνία ; Δεν κολλάει γιατί ξέρουμε ότι δεν κολλάει. Αυτό, ενώ είμαστε πανδημία!


Η  Εκκλησία στην Ηλεία παραδοθηκε στη μοιρολατρία, στον αγνωστικισμό και στις ατεκμηρίωτες, αντι- και ημι-επιστημονικές λύσεις και αναλύσεις.

Η  Εκκλησία στην Ηλεία όχι μόνο δεν έκανε ό,τι μπορεί για να σώσει ανθρώπους και να απαλύνει τον πόνο. Έκανε  ό,τι μπορούσε για το αντίθετο.

Όποιοι συγχρωτίζονται στις εκκλησίες και όποιοι βάζουν «κοινό» κουτάλι στο στόμα του παίζουν ρώσικη ρουλέτα με τον ιό. Μόνο που μαζί τους παίζουν  με τη φωτιά και το κοινωνικό σύνολο.

Η  Εκκλησία στην Ηλεία πρέπει να αρθεί πάνω από τις αγκυλώσεις της και να προτρέψει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.


«Είμαστε μπροστά σε ιστορική δοκιμασία. Όταν τελειώσει η υπόθεση του ιού, θα μείνει πολύς πόνος και απώλειες. Αυτό λένε οι προβλέψεις, μακάρι να διαψευστούν. Αν τα πράγματα πάνε άσχημα, σε μερικούς μήνες δεν θα είμαστε ίδιοι. Θα κλονιστούν κοινωνικές δομές, θα κλατάρουν κρατικές υποδομές. Θα ζήσουμε αγριάδα, κοινωνικό αυτοματισμό, φυσική επιλογή και παθητική ευθανασία. Θα δοκιμαστούμε όλοι. Και μετά, πενθούντες, πληγωμένοι και θυμωμένοι, θα κοιτάξουμε τι έκανε καθένας τις ώρες της δοκιμασίας. Ευθύνες θα έχουν πολλοί.»

Η εξάπλωση του ιού, ο περιορισμός της νόσου και η θεραπεία της, η διαφύλαξη της ατομικής και δημόσιας υγείας είναι υπαρκτές ανάγκες που χρήζουν επιστημονικής αντιμετώπισης, ανεξάρτητα από τις προσωπικές πεποιθήσεις και τις θρησκευτικές ερμηνείες.

Τώρα που είναι μια στιγμή όξυνσης και αυξημένης ανάγκης, η ίδια η Εκκλησία (και στην Ηλεία)οφείλει να μπει σε αυτή την κούρσα, κυρίως προς όφελος των πιστών και των λειτουργών της.


Έχει μια ευκαιρία να αποδεχτεί  την επιστημονική πραγματικότητα και την κοινωνική αναγκαιότητα.

Η  Εκκλησία στην Ηλεία πρέπει να αρθεί πάνω από τις αγκυλώσεις της και να προτρέψει τον κόσμο να μείνει στο σπίτι του.

Η  Εκκλησία στην Ηλεία πρέπει να σταματήσει τις λειτουργίες, τις κοινωνίες, τις επαφές και να προφυλάξει εαυτήν και την κοινωνία…



Σημείωση:


Γράψαμε πολλές φορές για αυτό…

·         Η Εκκλησία στην Ηλεία επέλεξε να μην προστατεύσει τους πιστούς από την επιδημία του κορωνοϊού και κινείται με γνώμονα τον μεσαίωνα./ https://odisseasml.blogspot.com/2020/11/blog-post_11.html



 

·       



Το bal amasqué των εν Ηλεία ανεύθυνων /



https://odisseasml.blogspot.com/2020/10/bal-amasque.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου