Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

Της κοινωνίας η διαφορά… και «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα»

 Της κοινωνίας η διαφορά… και «Για τα λεφτά τα κάνεις όλα»

Η διαφορά: «Προσπαθούν να φέρουν φάρμακο από τις ΗΠΑ για τον Ιερώνυμο»

Money Money Money: Κόστος  νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ.

Της κοινωνίας η διαφορά…( αλλά και στην Εκκλησία ?)


Πρόκληση στην αγωνία  του κόσμου και εξοργιστική η είδηση: «Προσπαθούν να φέρουν φάρμακο από τις ΗΠΑ για τον Ιερώνυμο Ενώ ο ιεράρχης νοσηλεύεται στη ΜΑΦ του «Ευαγγελισμού» και με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του περιγράφεται επιβαρυμένη, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες ώστε η χώρα μας να προμηθευτεί την μπαμλανιβιμάμπη που ανέπτυξε η εταιρεία Eli Lilly και έλαβε έγκριση από την FDA στις 10 Νοεμβρίου».

  • Οι φτωχοί, οι απλοί άνθρωποι, οι  μη «επώνυμοι» ας πεθαίνουν χωρίς να γίνεται προσπάθεια να εξευρεθεί κάποιο φάρμακο
  • Οι πλούσιοι, οι «επώνυμοι», οι προκαθήμενοι, οι παράγοντες έχουν τις δυνατότητες, τα χρήματα και τις άκρες (και τα μέσα..) να βρουν την σωτήρια ελπίδα, το νέο φάρμακο….
  • Οι μέν όλες τις ελπίδες, τους ιατρούς, τις ΜΕΘ, τα νέα φάρμακα..
  • Οι δε «κάτσε σπίτι σου και ψόφα», μείνε σε απλή κλίνη, αύριο δεν θα έχεις ούτε ΜΕΘ, για φάρμακο ούτε να το σκέφτεσαι …κοστίζει … (μας)συμφέρει να πεθάνεις

Και όπως γράφει μια φίλη μου «η εκκλησία που είναι αρνητής και προτρέπει στην θεία κοινωνία έχει την καλύτερη περίθαλψη!! Εξοργιστικό»

«Για τα λεφτά τα κάνεις όλα»

Κερδοσκοπούν οι  κλινικάρχες, οι ισχυροί του χρήματος  από την πανδημία, τους μπουκώνει χρήμα η κυβέρνηση ( η δική τους..)


Και πάλι πρόκληση στην αγωνία και στην τεράστια οικονομική στενότητά του κόσμου η είδηση: «με τροπολογία, την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επιτάσσει τις ιδιωτικές κλινικές, καθορίζοντας το κόστος νοσηλείας ανά μέρα σε ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής στα 1.700 ευρώ. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλίνες, το νοσήλιο στα ιδιωτικά θεραπευτήρια θα κυμανθεί στα 800 ευρώ»

Το ονομάζουν επίταξη για περάσει πιο εύκολα το  1700 € την ημέρα

Τα 1700 € την ημέρα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που αμείβεται ένας ειδικευμένος ιατρός του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Μάλλον υπήρχε αυτό το σχέδιο από την αρχή, για αυτό δεν έκαναν νέες ΜΕΘ, δεν προσλάμβαναν ειδικευμένους ιατρούς, εντατικολόγους κλπ.. Έπρεπε να φάνε κι άλλοι.

Και οι κλινικάρχες , οι μεγαλόσχημοι ισχυροί του χρήματος μέσα στην πανδημία, και στην μεγάλη δυσκολία το μόνο που σκέφτονται και θέλουν είναι να κονομήσουν! Αισχροί

«Να σου δώσω μια να σπάσεις/Αχ βρε κόσμε γυάλινε/Και να φτιάξω μια καινούρια/ Κοινωνία άλληνε» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου