Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ο κορωνοϊός επελαύνει, η κατάσταση ξεφεύγει, οι πολίτες εν κινδύνω, οι μάσκες πέφτουν

 Ο  κορωνοϊός επελαύνει, η κατάσταση ξεφεύγει, οι πολίτες εν κινδύνω,  οι μάσκες  πέφτουν


Η κατάσταση ξεφεύγει, περισσότερα κρούσματα, περισσότεροι  διασωληνομένοι, περισσότεροι θάνατοι, το Δημόσιο Σύστημα Υγείας υπό κατάρρευση..

Η Βόρεια Ελλάδα και Αττική κόκκινες (από το κίνδυνο) και το κόκκινο και η έξαρση (η εκθετική..)  των κρουσμάτων έρχεται ταχέως και στην Νότια Ελλάδα.

Το προσωπικού των νοσοκομείων σε υπερεξάντληση και αποδεκατισμό,  πολλοί από αυτούς νοσούν, αλλά όλοι παλεύουν να σώσουν τους Έλληνες , τους ανθρώπους. Αβοήθητοι όμως..

Το ήδη υποστελεχωμένο ΕΣΥ, το ελάχιστο προσωπικό των κλινικών τακτικής νοσηλείας δεν επαρκεί για τις ανάγκες της εντατικής θεραπείας. Και στις ΜΕΘ, το ειδικό προσωπικό δεν έχει αυξηθεί, στην Ηλεία  έχει μειωθεί.


Ενώ ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι θα έχουμε έξαρση της επιδημίας  και η κυβέρνηση είχε πολλούς  μήνες στη διάθεσή της για να προετοιμάσει το σύστημα, δεν το οχύρωσε, ενώ έλεγε ότι το ΕΣΥ είναι οχυρωμένο

 Οι προσλήψεις που έγιναν είναι όλες με σύμβαση και αφορούν μόνο σε 400 γιατρούς. Η κυβέρνηση δεν οχύρωσε το σύστημα γιατί δε θέλει να το κάνει.

Γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλίνες COVID-19  και οι ασθενείς μεταφέρονται νοτιότερα…

 Είχαν επενδύσει στην ελπίδα ότι θα έχει βγει το εμβόλιο σύντομα και επί 8 ολόκληρους μήνες δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ! Και όταν λέμε τίποτα εννοούμε ΤΙΠΟΤΑ. Εγκληματική αδράνεια, τραγική ηλιθιότητα και μηδενικός σεβασμός στους πολίτες.

Κινδυνεύουμε να γίνουμε  Ιταλία …


Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία της χώρας οδηγούν στο να  γίνεται επιλογή ασθενών που θα ενταχθούν στις ΜΕΘ, ηλικιωμένοι ασθενείς με κορονοϊό παραμένουν σε απλές κλίνες νοσηλείας, ακόμα και αν αποτελούν ευπαθείς ομάδες και η υγεία τους επιδεινώνεται.

Έχουμε αναστολή των τακτικών χειρουργείων κατά 80%, άνθρωποι που περιμένουν να μπουν χειρουργείο δύο χρόνια, τώρα υπάρχει μεγάλη επικινδυνότητα για τη ζωή τους, αν δεν έχουν χρήματα να πάνε ιδιωτικά. Ακόμα και έκτακτα θα αναβάλλονται, γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες γενικές κλίνες ΜΕΘ.

Ένα βήμα πριν την κατάρρευση οι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη …Σε οριακή κατάσταση και τα νοσοκομεία της Ηπείρου

Και ιός θα συνεχίζει εξαπλώνεται( Μέσα μαζικής μεταφοράς, Χώροι εργασίας, Σχολεία, Στρατώνες , Καταυλισμοί μεταναστών...)

Και η οικονομική κατάσταση του εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων απελπιστική…!!!!!!!!

 Η ύφεση, τα λουκέτα, η ανεργία και η φτώχεια θα εκτοξευθούν στα ύψη

Οι μάσκες τους έπεσαν


Αυτοί που παρουσίαζαν ως μεταρρυθμίσεις στην υγεία: Το κλείσιμο των νοσοκομείων, τις απολύσεις γιατρών, τις  περικοπές στην υγεία, την  μείωση φαρμάκων και την ακύρωση προσλήψεων

Ήρθε η πανδημία και  τους διέψευσε

Και αντί να «φάνε ξύλο», βάζουν τα ευτελισμένα Μέσα Ενημέρωσης ( και στην Ηλεία)  να τους ξεπλύνουν & να ρίξουν το φταίξιμο στο λαό.

Η κυβέρνηση καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας επιδιώκει να προσπεράσει τις παλινωδίες, τις ανεπάρκειες και την εν πολλοίς επικοινωνιακή εκ μέρους της διαχείριση του προβλήματος επιμένοντας να κρύβεται πίσω από τη μάσκα της «ατομικής ευθύνης».

Η λήψη των αναγκαίων μέτρων, οι αποφάσεις και οι κινήσεις που θα εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας στον λαό -κι αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ουσιαστικά μέτρα προστασίας και όχι με «στεγνές» απαγορεύσεις- είναι ολοκληρωτικά δική της ευθύνη.

Να μην τα και τους  ανεχτούμε

Να απαιτήσουμε  μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος του εργαζόμενου λαού, ενίσχυσης του συστήματος Υγείας, των μεταφορών και της πρόνοιας, μαζικά τέστ, οικονομική ενίσχυση των πληττόμενων  από την πανδημία


Εδώ και τώρα διορισμοί γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, ένταξη όλου του ιατρικού κλάδου σε ένα κρατικό οργανόγραμμα απόκρουσης της πανδημίας, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, εξασφάλιση των αναγκαίων ΜΕΘ, εξασφάλιση μαζικών δωρεάν τεστ για τον πληθυσμό, καθημερινός και επιμελής έλεγχος σε κρίσιμους χώρους, όπως είναι οι οίκοι ευγηρίας.

Και, φυσικά, τίποτα δεν πρόκειται να ανακόψει την επιθετική διασπορά του ιού αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα για περισσότερα και ταχύτερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αν δεν ληφθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες, αν δεν ληφθούν μέτρα και αν δεν γίνει έλεγχος για την τήρηση με αυστηρότητα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους δουλειάς. Ειδικά για τους τρεις τελευταίους τομείς (ΜΜΜ, σχολεία, εργασιακοί χώροι), που εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης, η κυβέρνηση δεν μπορεί πια να κωφεύει!

…και εμείς να όλοι οι πολίτες να τηρούμε τους όρους προφύλαξης και να παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας

Να καταγγείλουμε την ανίκανη κυβέρνηση και τα φερέφωνά της.

Να εξαγάγουμε συμπεράσματα

Να αλλάξουμε την πολιτική ρότα της Ελλάδας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου